Asuinkortteli Oulun keskustassa

Aiemmin Oulun Diakonissalaitoksen omistamalta tontilta purettiin 70-luvulla rakennetun korttelin kerrostalot. Paikalle rakennettiin kolme kerrostaloa ja maanalainen autohalli.

Omalle tontille rakennetuissa As Oy Oulun Sofian, Fredrikan ja Fridan uudiskohteissa asutaan huolettomasti ilman remonttihuolia ja kohtuullisin asumiskustannuksin. Kohde sijaitsee aivan Oulun ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä, Isokatu 60 ja Kirkkokatu 49 välisellä alueella. Kävelyetäisyyden päästä löytyvät Oulun ydinkeskusta, merenranta, puistot ja ulkoilureitit. Ympäristö on rauhallinen, vaikka keskustassa asutaankin. Asunto-osakeyhtiöiden talojen asuntojakauma on laaja, vaihdellen kompakteista yksiöistä tilaviin perheasuntoihin. Suurimmassa osassa asuntoja on lasitetut parvekkeet.

Suojaisa korttelipiha keskellä

Kolmesta kerrostalosta Frida ja Fredrika on rakennettu kiinni toisiinsa, seinänaapureiksi. Sofia on korttelin toisella reunalla Kirkkokadun puolella. Yhdessä vanhojen kiinteistöjen kanssa talot muodostavat suojaavan kehän asukkaiden yhteisessä käytössä olevalle, vihreälle korttelipihalle. Se on autoton leikki-, kuntoilu- ja oleskelualue. Autoilevien asukkaiden keskusta-asumista sujuvoittaa kaksikerroksinen maanalainen pysäköintihalli, josta on sisäyhteys suoraan talojen kotikerroksiin.