Akaan keskuskeittiö, Akaa

NCC rakensi Akaan keskustaan keskuskeittiön. Kahteen kerrokseen rakentuneessa keskuskeittiössä valmistetaan nyt päivittäin 2800 ateriaa Akaan koulujen ja päiväkotien tarpeisiin. Keskuskeittiö toteutettiin kuivaketju 10:n ja puhtausluokka P1 -kriteerien mukaisesti.

Keskuskeittiö luovutettiin kaupungille 27.4. ja ruoan valmistus aloitettiin 22.5. kohde kerrallaan. Kesällä valmistettiin vain päiväkotiruoat ja elokuusta alkaen kaikki koulujen ja päiväkotien ateriat. 

Hämeentien varteen nousseen Akaan keskuskeittiöön tehtiin muun muassa maalämpöjärjestelmä. Eristykset ja muut työvaiheet, joiden aikana rakennus ei saa kastua, tehtiin sääsuojan alla. Myös vesikattoa tehtiin sääsuojassa. Työmaalla oli käytössä ympäri vuorokauden toimivat olosuhdemittarit, jotka mittasivat lämpötilaa ja suhteellista kosteusprosenttia. Niillä varmistettiin, että rakentaminen pysyy optimaalisissa olosuhteissa.

Lue lisää Akaan keskuskeittiön rakentamisesta Akaan Seudusta: Akaan keskuskeittiö Archives - Akaan Seutu