”Turvallisesti & toimivasti”, Plaza Business Park, Halo, Vantaa

Marioffin tulo Plaza Business Parkiin teki Halosta Suomen paloturvallisimman toimistotalon. Suomalaisyhtiön pääkonttori valtasi talosta kertaheitolla neljä ensimmäistä kerrosta.

Marioff Corporation Oy:n kehittämän HI-FOG -sammutusjärjestelmän asentaminen koko rakennukseen oli alusta pitäen yrityksen toimialaan liittyvä kunnia-asia, mutta myös selkeä turvallisuustekijä. Toimistotaloissa vastaavaa ei tavallisesti käytetä, joten Halosta tuli siinäkin mielessä uniikki.

”Järjestelmä rajoittaa, tukahduttaa ja sammuttaa tulipaloja laukaisemalla hienoa vesisumua korkean paineen avulla. Hyviin tuloksiin päästään vähäisellä vedenkäytöllä ja syrjäyttämällä palavasta kohteesta tulen edellyttämä happi. Myös teknologian lämpösäteilyä estävä ominaisuus hillitsee paloa ja sen leviämistä”, talousjohtaja Juha Kuivalainen kertoo.

Koppikulttuurista avoimuuteen

Marioff piti aiemmin pääkonttoria Vantaan Tikkurilassa lähes kymmenen vuotta. Kun investointilupa uusiin toimitiloihin saatiin huhtikuussa 2012, iso pyörä pyörähti käyntiin. Pitkällä listalla oli alkuun noin 40 kohdetta, joista toistakymmentä käytiin katsomassa.

”Vanhat tilat olivat sokkeloiset ja remonttia vailla, joten halusimme uutta fiilistä, ympäristömuutosta, edistyksellistä, avointa, innovatiivista, vuorovaikutusta lisäävää ja aiempaa yhteisöllisempää toimitilaa”, Kuivalainen kertoo.

”Koppikonttorista Open Office Environment -konseptiin siirtyminen oli iso muutos, mutta kaikki on toiminut paremmin kuin osasimme edes odottaa. Teimme avotilassa työskentelyyn pelisäännöt, joista on pidetty kiinni. Toimitilat ovat rauhalliset, viihtyisät ja toimivat.”

Hatun noston paikka

Neljässä kerroksessa toimivan Marioffin sydän on kolmannen kerroksen keittiö- ja oleskelutiloissa. Tänne kannustetaan kokoontumaan, kahvittelemaan ja keskustelemaan. Sisäportaita pitkin pääsee muihin kerroksiin ja sisääntulokerroksessa on asiakkaita varten runsaasti eri-kokoisia neuvottelutiloja sekä ainutlaatuinen showroom.

Sammutusjärjestelmän lisäksi turvallisuusvaatimuksemme ovat huippuluokkaa, sillä toimitiloissamme tehdään tuotekehitystä. Arvostamme turvallisuutta ja työhyvinvointia kaikin tavoin, Kuivalainen sanoo.

”Meillä oli tilojen suhteen paljon omia tarpeita ja toiveita. NCC:n kanssa yhteistyö sujui erinomaisesti. Kaikkiin muutostoivomuksiin suhtauduttiin jouhevasti ja hyvässä hengessä. Ammattimainen hankejohtaminen on hatun noston arvoinen asia. Edustavien, tyylikkäiden ja modernien toimitilojen PR-arvo on kansainvälisesti toimivalle yritykselle merkittävä.”