”Tilat kertovat brändistä”, Plaza Business Park, Tuike, Vantaa

Icare Finland Oy toivoi uusilta toimitiloiltaan kasvuyritykselle sopivaa joustavuutta. Plaza Business Parkiin sisutettiin kutsuvan kodikas ja imagoa ilmentävä kokonaisuus.

Kun Icare Finlandin ovesta astuu sisään, tullaan suoraan viihtyisään olohuoneeseen, jossa yrityksen työviikot käynnistyvät maanantaisin yhteisellä aamiaisella. Olohuoneesta avautuu kaksi neuvottelutilaa, perinteisempi Zoo sekä rennoksi kesäpihaksi sisutettu luova Park. Kulman takaa löytyvät keittiö, työntekijöiden työpisteet sekä lisää neuvottelutilaa.

Tiloilla on suuri merkitys henkilöstön viihtyvyyden ja tehokkuuden kannalta. Jokainen on saanut jossain määrin tuunata omaa työtilaansa, ja olemme panostaneet mm. ergonomiaan, valaistukseen ja kalusteisiin, markkinointipäällikkö Kirsi Järvinen kertoo.

Joustavasti kasvun mukaan

Silmänpainemittareihin erikoistuneen Icare Finlandin osaaminen perustuu suomalaiseen, patentoituun ns. kimmoketeknologiaan. Käytännössä tämä tarkoittaa laitteita, joiden avulla silmänpaine voidaan mitatta ilman puudutusta, potilasystävällisesti ja tarkasti.

”Asiakkaita on ympäri maailmaa optikoista tutkijoihin ja ensiavusta eläinlääkäreihin. Tuotteemme on otettu hyvin vastaan ja kasvu on ollut tasaista. Pyrimme hallittuun kasvuun, johon myös toimitilojen tulee vastata”, Järvinen toteaa.

Yrityksessä ollaan tarkkoja brändistä, jota on rakennettu huolella ja määrätietoisesti. ”Se, miltä toimitilamme näyttävät, ovat merkittävä osa brändiä. Tilat kertovat meistä paljon ja niillä on suuri merkitys myös uusien osaajien rekrytoinnin kannalta.”

Kaikki toiveet huomioon

Vanhojen tilojen jäätyä Espoon Leppävaarassa pieniksi, muutto Plaza Tuikkeeseen oli luonteva, sillä emoyhtiö Revenio Group Corporation toimi jo Äyritiellä. Nyt Icare Finland täyttää emoyhtiön kanssa koko kuudennen kerroksen. Läheisyys tekee yhteistyöstä entistä helpompaa ja nopeampaa.

Tilat ovat Järvisen mukaan toimivat, tehokkaat, viihtyisät ja muuntojoustavat. Suunnittelussa kaikki toiveet ja viime hetken muutoksetkin otettiin huomioon. Lisäplussaa tuovat hyvät aulapalvelut ja ravintolat sekä naapurissa oleva parkkitalo ja kellarista löytyvä varastotila.

"Koska olemme vientikauppaa tekevä yritys, matkustamme paljon. Siksi sijainti lentokentän kupeessa on meille paras mahdollinen."