Ajankohtaisia uutisia NCC:ltä

Uusi NCC:n kiviainestoimipiste Leppävirralle

NCC on avannut uuden Leppävirran Humalamäen kiviainestoimipisteen. Alueelta saa kalliomursketta ja sepeliä kaikkiin rakentamisen tarpeisiin.

NCC aktivoi keskustelua rakennusalan kestävän kehityksen keinoista

NCC:n ensimmäinen live-tapahtuma asiakkaiden kanssa korona-ajan jälkeen johdatteli ajatuksia kestävän kehityksen kirittämiseen. Mitä on resurssitehokas ja vähähiilinen rakentaminen? Miten rakennusyhtiö voi vaikuttaa ja mitä yhteistyöllä voidaan saada aikaan? Keskustelua käytiin Scandic Grand Central Helsingissä.

Ensimmäisenä Suomessa: Helsinkiin nousevalle We Land -toimistotalolle myönnettiin suunnitteluvaiheen BREEAM Outstanding -ympäristösertifikaatti

Suomessa ei ole suunnitteluvaiheen BREEAM-sertifikaatteja Outstanding-tasolle vielä koskaan aiemmin myönnetty. We Land -toimistotalosta tuli Suomen ensimmäinen.

Toimitilarakennus OOPS AB:lle myönnettiin BREEAM Excellent -ympäristösertifikaatti

NCC:n toimitilakohde OOPS’iin valmistuneille A- ja B-rakennuksille on juuri myönnetty kansainvälinen BREEAM Excellent -ympäristösertifikaatti. Suunnittelu ja rakentaminen tehtiin alusta asti BREAAM Excellent -tason vaatimusten mukaisesti.

NCC pilotoi Buildotsin konenäköä ja tekoälyä hyödyntävää ohjelmistoa

NCC ja rakennusalan teknologiastartup Buildots toteuttivat pääkaupunkiseudulla kaksi pilottihanketta, joissa työnjohto sai kypärään asennetun kameran avulla päivitettyä tietoa rakennusprojektien sisätilojen edistymisestä. Kameralla taltioitu tieto muodostaa automaattisesti digitaalisen kaksosen, jota järjestelmä vertaa rakennussuunnitelmiin ja -aikatauluihin, ja ilmoittaa mahdollisista poikkeavuuksista.

NCC täsmentää ulkomaisen työvoiman työnteko-oikeuksiin liittyviä käytäntöjään 1.1.2022 alkaen

NCC:n joululahjoitus tukee lapsia ja nuoria oppimisessa

NCC haluaa edistää lasten ja nuorten oppimista. Tämän vuoden joululahjoituksella tuetaan organisaatioita, jotka auttavat lapsia ja nuoria läksyjen kanssa. Suomessa lahjoituksen saa Suomen Punaisen Ristin LäksyHelppi-toiminta.

Tikkurilaan valmistuu uusi Joutsenmerkitty kerrostalo

Vantaan Veturikujalla juhlistettiin tiistaina 14.12. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Joulukuun lopussa uuteen kiinteistöön muuttaa asukkaat 120 vapaarahoitteiseen vuokra-asuntoon. Uudesta kiinteistöstä löytyy asuntoja yksiöistä kolmioihin. Veturikuja 8:aan valmistuvan kiinteistön rakentaa NCC ja kiinteistön rakennuttaa ja omistaa VAV-konsernin vapaarahoitteinen yhtiö VAV Yhtymä Oy.

BREEAM Communities -sertifiointi ohjaa Savonkadun aluekehitystä Helsingissä

Helsingin Alppilassa Savonkadun aluekehitykselle ollaan hakemassa BREEAM Communities -sertifikaattia, joka kertoo hankkeen kokonaisvaltaisesta kestävyydestä. Monille rakennusalaa seuraaville ovat tulleet tutuiksi rakennuskohtaiset sertifikaatit, kuten BREEAM, LEED ja RTS. Savonkadulla sertifioinnin näkökulmaa on laajennettu yksittäisistä tonteista aluekokonaisuuteen.

Näe valmis toimistotalo, vaikka se olisi vasta monttu

Miltä tuntuisi nähdä valmis toimistotalo montun reunalta katsoen? Tulevaisuutta voi nyt katsella kätevästi kännykän näytöltä. Se on mahdollista teknologialla, joka yhdistää rakennuksen suunnitelmat todellisuuteen.