Ajankohtaista tietoa suoraan työmailta

Osalla työmaistamme on omat verkkosivut työmaan viestintää varten. Löydät ne tältä sivulta.

Espoon perhekeskus Campus, Espoo

NCC toteutti Hemsön omistamaann Kiinteistö Oy Espoon Asemakulman perusparannuksessa nykyaikaiset, turvalliset ja terveelliset tilat Espoon uuden perhekeskus Campuksen käyttöön. Perusparannuksessa 1980-luvulla valmistuneen rakennuksen kaikki pintarakenteet ja talotekniikka uudistettiin. Tilat valmistuivat keväällä 2022.

HATT Gunillanpuisto ja HEKA Svanströminkuja, Helsinki

NCC rakentaa Helsingin Laajasaloon yhteensä 143 asuntoa. HASO Gunillanpuisto kattaa kaksi asuntotaloa ja parkkihallin. Gunillanpuistoon tulee yhteensä 66 asumisoikeusasuntoa. Svanströminkujalle rakennetaan 77 seniorivuokra-asuntoa.

HATT Herttoniemi, Helsinki

HATT Herttoniemi on Helsingin Asuntotuotannolle toteutettava uudisrakennuskohde, joka sisältää yhteensä seitsemän elementtirakenteista asuinkerrostaloa, pysäköintihallin ja korttelin yhteispihan. Rakennettava korttelin osa sijoittuu Herttoniemen vanhan kirjaston ja nuorisokeskuksen paikalle. Kerrostaloihin tulee asumisoikeus-, vuokra- ja Hitas-omistusasuntoja.

Herttuankulma 27, Turku

NCC rakentaa Herttuankulmaan yhteensä kolme asuinkerrostaloa: Herttuankulman Elisabetin, Margareetan ja Kaarinan. Ensimmäiseen taloon valmistuu 52 asuntoa, toiseen taloon 67 ja kolmanteen taloon 60 asuntoa. Taloihin toteutetaan myös energiatehokkuutta parantava maalämpöjärjestelmä ja aurinkopaneelit.

Kirstinpuiston Helmi, Turku

Rakennamme Turun Iso-Heikkilän Kirstinpuistoon Asuntoyhtymälle 7-8-kerroksisen asuinkerrostalon ullakkokerroksineen. Loppuvuodesta 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Helmeen tulee yhteensä 129 vuokra-asuntoa. Kohteessa panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Kirstinpuiston Kruunu, Turku

Rakennamme Turun Iso-Heikkilän Kirstinpuistoon 12-kerroksisen asuinkerrostalon. Kesällä 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Kruunuun tulee yhteensä 101 vuokra-asuntoa. Kohteessa panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Kulma21, Helsinki

Vanha Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan talo kantaa jatkossa nimeä Kulma21, kun talo uudistetaan monipuoliseksi toimitilaksi. Rakennus toteutetaan BREEAM-ympäristöluokituksen uusimpien kriteerien mukaiselle Excellent-tasolle ensimmäisenä korjausrakennushankkeena Suomessa.

Linnanmaan uimahalli, Oulu

NCC rakentaa uuden uimahallin jo olemassa olevan Linnanmaan liikuntahallin yhteyteen. Urakkamuotona hankkeessa on tavoitehintainen kokonaisurakka.

Malmin kirkon peruskorjaus, Helsinki

Malmin kirkko on vuonna 1981 valmistunut Kristian Gullichsenin suunnittelema kirkko, joka toimii Malmin seurakunnan pääkirkkona. Perukorjaushanke sisältää muun muassa kirkkorakennuksen talotekniikan, julkisivujen, vesikaton ja piha-alueiden uusimisen. Hankkeen yhteydessä tiloja muokataan toimivuuden ja monikäyttöisyyden näkökulmasta paremmin palveleviksi ja kiinteistöön rakennetaan maalämpöjärjestelmä. Perukorjaus valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä

Muusanpolku, Helsinki

Rakennamme Helsingin kaupungille kolmen HITAS-kerrostalon kokonaisuuden Talinrantaan Munkkiniemeen. As. Oy Helsingin Muusanpolkuun valmistuu yhteensä 66 asuntoa kahteen 5-kerroksiseen ja yhteen 6-kerroksiseen tiilimuurattuun kerrostaloon sekä autohalli pihakannen alle. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu loppuvuodesta 2023.

Myyrmäen kirkon peruskorjaus, Vantaa

NCC toteuttaa Myyrmäen kirkon peruskorjauksen. Korjaustoimenpidekokonaisuudessa huomioidaan kirkon rakennushistorialliset arvot sekä sen omaleimainen arkkitehtuuri. Peruskorjauksen yhteydessä tilojen käyttöä pyritään myös tehostamaan ja muokkaamaan niistä nykytilannetta paremmin palvelevat.

Namika Areena, Helsinki

NCC toteuttaa Helsingin NMKY:n omistaman KOy Namika Areenan kanssa urheiluareenan Helsingin Pakilaan. Areena luo hienot puitteet koripallon pelaamiselle, joka on areenan päälaji. Päiväaikoina areena tulee toimimaan läheisten koulujen liikuntatiloina. Muina aikoina areenaa käyttävät Helsingin NMKY:n koripallojoukkueet ja urheiluharrastajat. Uudet tilat valmistuvat syksyllä 2023.

Otakaari 2, Espoo, havainnekuva
Otakaari 2, Espoo

Hankkeessa rakennetaan kaksi uutta rakennusta Aalto-yliopiston kampukselle Espoon Otaniemeen. Ensimmäiseen rakennukseen (Otakaari 2A) sijoittuu opetus- ja tutkimustilojen lisäksi tapahtuma- ja studiokeskus. Toiseen rakennukseen (Otakaari 2B) tulee opetus- ja tutkimustiloja lähinnä Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun ja perustieteiden korkeakoulun käyttöön.

Oulun lyseo, havainnekuva
Oulun Lyseo

Peruskorjaamme kulttuurihistoriallisesti arvokkaan 1830-luvulla rakennetun Oulun Lyseon tilat. Kunnostamme tilat vastaamaan nykyajan vaatimuksia rakennusten historiaa kunnioittaen. Noin 550 oppilaan koulun korjaushanke valmistuu kesällä 2023.

OYS 2030, Oulu

NCC rakentaa OYS 2030 -kehitysohjelman ensimmäisen vaiheen A-rakennuksen sekä toisen vaiheen F-rakennuksen Ouluun. Osana yhteistoiminnallisuuteen perustuvaa allianssia toteutamme Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille ajanmukaiset ja yhtenäiset tilat, jotka omalta osaltaan uudistavat sairaalan toimintamalleja ja rakenteita, parantavat toiminnan tuottavuutta ja kehittävät hoidon laatua.

Pakilanpuisto, Helsinki

Länsi-Pakilan alueen päiväkoti- ja koulurakennukset ajanmukaistetaan ja niistä tehdään tilajärjestelyiltään uuden opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien toiminnoille asetettujen vaatimusten mukaiset. Hanke toteutetaan vaiheittain ja toteutusvaiheeseen kuuluvat keväällä 2022 valmistunut Halkosuontie 88:n rakennuksessa tehty laaja toiminnallinen ja tekninen perusparannus sekä laajennus ja parhaillaan käynnissä oleva Elontie 35:n uuden päiväkoti- ja koulurakennuksen rakentaminen.

Project Boost C5, Helsinki

NCC rakentaa uuden toimistorakennuksen Aleksis Kiven kadulle Helsinkiin. Hankkeen tilaaja on globaali kiinteistökehittäjä Pembroke. Vanhaksi jäänyt toimistorakennus korvataan kestävän kehityksen mukaisella ja energiatehokkaalla 21 000 m2:n uudisrakennuksella, joka suunnitellaan korkeimman tason LEED Platinum -ympäristöstandardin mukaisesti.

Pukkilan kortteli 88, Turku

Pukkilan kortteli 88 on osa uutta asuntoaluetta Pukkilan vanhalla tehdasalueella Turussa. Kortteliin rakennetaan viisi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 526 uutta asuntoa. Hankkeeseen kuuluvat lisäksi pysäköintihalli ja sen päälle tuleva piha-alue. Rakennettavalle kokonaisuudelle haetaan LEED Platinum -ympäristösertifikaattia ja sille tavoitellaan A-energialuokitusta.

Riihitonttu, Espoo

Rakennamme Espoon Niittykumpuun 600-700 asuntoa sekä autohallit. Maaliskuussa 2020 alkanut vaihe 1 valmistui kesällä 2022. Vaiheessa 2 rakennamme 191 asuntoa ja autohallin, kohde luovutetaan elokuussa 2023. Vaihe 3 on käynnistynyt ja käsittää 191 asuntoa sekä autohallin. Vaihe 3 valmistuu keväällä 2024.

Runosmäen monitoimitalo, Turku

Runosmäen uuden monitoimitalon tulevia käyttäjiä ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä sekä Turun kaupungin hyvinvoinnin, kasvatuksen ja opetuksen sekä vapaa-ajan palvelukokonaisuudet. Tarkoituksena on rakentaa runosmäkeläisille helposti lähestyttävä ja avoin kylätalo, jossa erilaisten uskontojen ja vakaumusten näkyminen on tervetullutta.

Saimaanportin yhtenäiskoulu / Eteläinen aluekoulu, Mikkeli

Rakennamme uuden yhtenäiskoulun puretun Urpolan koulun tilalle. Uuteen koulurakennukseen tulee perus- ja erityisopetuksen tilat 1.-9. luokille. Kouluun tulee sijoittumaan myös liikuntapalveluita, kuten liikuntasali, kuntosali ja ulkourheilukenttiä. Iltaisin tilat tulevat olemaan nuorisopalveluiden, iltapäiväkerhon ja kansalaisopiston käytössä.

Salavakuja 2:n havainnekuva
Salavakuja 2, Helsinki

NCC rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotannolle kolmen asuinkerrostalon kokonaisuuden. Talot ovat senioreille suunnattuja 5-kerroksisia vuokrakerrostaloja, joissa on yhteensä 91 asuntoa. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu syksyllä 2023.

Satamaportti, Turku

KOy Satamaportin hankkeessa rakensimme kahden kerrostalon asuin- ja liikerakennuskokonaisuuden ns. vanhalle satama-alueelle Turun sataman ja Turun linnan välittömään läheisyyteen. Tontilta purettiin lisäksi lähes kokonaan vanha, vuonna 1940 valmistunut toimitilarakennus. Vanhan rakennuksen Vallihaudankadun puoleinen julkisivu ja osa 1. kerroksesta säilytettiin ja tiloihin rakennettiin asuntojen aputiloja. Kohde valmistui elokuussa 2022.

Suikkilan päiväkoti ja koulu

NCC rakentaa uuden koulu- ja päiväkotirakennuksen kesällä 2022 puretun Suikkilan koulun ja talinkorventien päiväkodin tilalle. Hanke on uudisrakennus, joka palvelee tulevaisuudessa useita alueen toimintoja. Sen käyttäjiä tulevat olemaan Turun kaupungin varhaiskasvatus, alakoulun 1-3 luokat, neuvola, kotihoito, ateriapalvelut ja liikuntatoimi. Liikuntasali tulee olemaan myös iltakäytössä ja kotihoidon tilat ovat käytössä ympärivuorokautisesti.

TOAS Rauhaniemi, Tampere

NCC rakentaa TOASille 67 opiskelija-asuntoa Tampereen Rauhaniemeen. Tampereen opiskelija-asuntosäätiölle rakennetaan 9-kerroksinen, vähähiilinen kerrostalo, johon tulee 51 yksiötä ja 16 kaksiota. Tavoitteena on toteuttaa mahdollisimman vähähiilinen ja resurssitehokas asuintalo. Yhteistyössä betonielementtitoimittajan kanssa päästään rakennuksen rungon osalta yli 30 prosenttia pienempiin CO2-päästöihin verrattuna vakiotuotteista valmistettuun betonielementtirunkoon.

Valkeavuoren kampus, Kaarina

NCC rakentaa uuden kampuksen Kaarinan kaupungille. Uudisrakennukseen toteutetaan tilat noin 1050 oppilaan yhtenäiskoululle (vuosiluokat 0-9) sekä noin 90 lapsen päiväkodille. Lisäksi rakennukseen sijoittuu lasten ja nuorten sosiaali- ja terveyspalveluja sekä uusi valmistuskeittiö. Uusi koulurakennus yhdistetään Valkeavuoren liikuntahalliin yhdyskäytävällä.

We Land, Helsinki

NCC on kehittänyt yhteistyössä Helsingin kaupungin ja JKMM Arkkitehtien kanssa Ruoholahden alueelle We Land -toimistotalon, jonka ytimenä ovat alueen toimijoille ja asukkaille avoimet tilat, tasokkaat ravintolat, kahvilat ja tapahtumat. Rakennus toteutetaan BREEAM-ympäristöluokituksen mukaisesti, tavoitteena kansainvälisesti poikkeuksellinen BREEAM Outstanding -luokitus. Arvioitu valmistumisaika on alkuvuodesta 2024.