Lähiöfest 2019

Kolmatta kertaa järjestetty Lähiöfest toi tälläkin kertaa yhteen kaupungit, yritykset, yhdistykset, paikalliset toimijat ja asukkaat keskustelemaan lähiöiden tulevaisuudesta. NCC:n Dome of Visions -paviljonki toimi jälleen tapahtumassa ”ideoiden kasvihuoneena”, tällä kertaa Espoon Otaniemessä.

Lähiöfest matkasi tänä vuonna neljään eri kaupunkiin. Isäntäkaupunkina oli Espoo, tapahtumakaupunkeina Kauniainen ja Riihimäki, ja kampanjassa mukana Helsinki. Vuoden aikana Lähiöfest toimi kuin liikkuva juhla: kevään ja kesän tapahtumien ja yhteisten kokeilujen opit tuotiin yhteen syyskuun viimeisellä viikolla Espooseen, jossa erilaiset työpajat, seminaarit, pop-upit ja yleisötapahtumat levittäytyivät eri puolille kaupunkia.

Tapasimme Lähiöfest-viikolla Domessa Metropolian 1. vuoden opiskelijoita ja houkuttelimme heitä hakemaan mukaan kehuja keränneeseen harjoittelijaohjelmaamme.
NCC:llä oli ilo saada joukko nuoria Tiistilän koululta Espoosta tutustumaan Lähiöfest-viikolla Rautatieaseman hotellityömaan toimintaan. Halusimme kertoa ja näyttää koululaisille mitä kaupunkisuunnittelu on aina hankesuunnittelusta rakentamiseen.