Sairaalat ja terveydenhuollon rakennukset

Terveydenhuollon uudisrakennus-, korjaus- ja lisärakennushankkeissa etsimme yhdessä asiakkaan kanssa nykyaikaisimmat, tehokkaimmat ja kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut hankkeen budjetin puitteissa.

Terveydenhuollon hankkeissa emme keskity pelkästään itse rakennukseen, vaan katsomme myös valmiin hankkeen vaikutuksia terveydenhoitotoimintaan. Panostamalla kumppanuuteen  ja aktiiviseen vuoropuheluun jo aikaisessa vaiheessa voimme optimoida toiminnan, ylläpidon ja terveydenhoito-organisaation olosuhteet. Siten luomme pitkällä aikavälillä kestävän kokonaistalouden ja yhteiskunnallista hyötyä kaikille kansalaisille.

Avoin rakentaminen antaa aikaa käyttäjäsuunnittelulle

Terveydenhuollon hoitoprosessien ja sairaalatekniikan kehitys on nopeaa. Rakentamisen prosessi taas kestää vuosia. Siinä ajassa sairaalan tarpeet ovat ehtineet muuttua lähtökohdistaan. Tehokkaiden hoitoprosessien sekä potilastyytyväisyyden ja -turvallisuuden kehittämisen pitää olla mahdollista ilman, että rakennushankkeen aikataulu pakottaa tekemään tärkeitä päätöksiä liian aikaisin.

Suosittelemme ongelman ratkaisuksi avoimen rakentamisen prosessia, jolloin suunnittelua ja rakentamista voidaan tehdä limittäin, ja näin kasvattaa suunnitteluvaiheen pituutta ilman, että hankkeen kesto pitenee. Samalla riski suunnittelusta johtuvasta viivästyksestä pienenee.

Lue lisää blogistamme.

Sairaala- ja terveydenhuoltoreferenssejä

Medisiina D, Turku

Turun Kupittaan kampukselle, sairaala-alueen kylkeen valmistunut Medisiina D on monikäyttäjärakennus, jossa on lääketieteen opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatiloja. Rakennushanke toteutettiin tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Se valmistui keväällä 2018.

Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST

JUSTin suunnittelu ja rakentaminen toteutettiin uudentyyppisen yhteistoimintamallin mukaisesti. Avoimen rakentamisen periaatteiden mukaisesti rakennus jaettiin kiinteään perusosaan ja muuntuvaan tilaosaan. Hankkeen VDC-osaaminen palkittiin alan kilpailuissa.

KYS Puijon Sädesairaalan rakentaminen, Kuopio

Sädesairaalaa on sanottu sekä terveydenhoidollisesti että rakenteellisesti uraauurtavaksi sairaalaksi. Tietomallinnuksella oli merkittävä rooli hankkeessa.

Katso lisää sairaaloiden ja terveydenhuollon laitosten referenssejämme

Saikkonen Joonas

Yksikönjohtaja, Yhteistoimintarakentaminen, pääkaupunkiseutu, NCC Building Nordics

Ota yhteyttä