Kiinteistön ylläpito on ammattilaisen asia

Ylläpitopalvelumme auttavat pitämään kiinteistöstä huolta. Kanssamme kumppanuussopimuksen tekemällä rakennuksen ylläpito hoidetaan pitkäjänteisesti ja arjessa ilmenevät rikkoontumiset korjataan välittömästi.

Kiinteistön ylläpito NCC:n kanssa on helppoa ja vaivatonta. Korjaamme viat ja puutteet ja muokkaamme tilat sovitun mukaisesti. Kanssamme kannattaa myös tehdä kiinteistön ylläpitosopimus, joka takaa jatkuvan, suunnitelmallisen ja nopean palvelun. NCC:n korjaajat ovat silloin vain napin painalluksen päässä, kun ikkuna menee rikki tai muuta yllättävää tapahtuu. Lisäturvaa tuo pitkäaikainen huolto- ja korjaussuunnitelma, mikä tasoittaa ja ennakoi korjauskustannuksia ja -tarpeita. Näin säästytään monelta ikävältä yllätykseltä tulevaisuudessa.

Kun NCC hallinnoi, suunnittelee ja järjestää kiinteistön hoidon ja ylläpidon, toimitaan aina asiakkaan kanssa sovitun kokonaisnäkemyksen mukaisesti. Ja kun tavoitteet ja suunnitelmat on selvät, hommatkin hoituvat nopeasti. NCC:n palvelun laatuun ja aikatauluihin voi luottaa. 

Elinkaarimalli uudis- ja korjauskohteiden ylläpitoon

NCC on kehittänyt elinkaarimallin, mikä tarkoittaa pitkää sitoutumista ja sopimusta kiinteistöön. Laajimmassa muodossaan NCC ottaa kokonaisvastuun suunnittelusta, rakentamisesta, kiinteistöstä, ylläpidosta ja huollosta. Malli soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiin. Tälläkin hetkellä NCC:llä on pitkälle toistakymmentä vuosikymmenten mittaista sopimusta, jossa olemme sitoutuneet hoitamaan rakentamaamme tai korjaamaamme kiinteistöä suunnitelmallisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Kun alusta asti suunnitellaan kiinteistön koko elinkaari, astuvat ekologiset, terveelliset, pitkäikäiset ja kokonaistaloudelliset vaihtoehdot luonnollisena osana mukaan prosessiin. Rakentajan vastuu ja ammattitaito ovat elinkaarirakentamisessa korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Espoon kaupungin kokemuksia NCC:n elinkaaripalveluista ja Freesi-sisäilmapalvelusta

NCC tuottaa Espoon kaupungille elinkaaripalveluita. Osana kaupungin koulujen elinkaarikorjauksia on esimerkiksi Karakallion koululla otettu käyttöön Freesi-sisäilmapalvelu, jolla sisäilman laatua voidaan seurata jatkuvasti ja mahdollisiin muutoksiin päästään puuttumaan yhdessä heti.

Espoon elinkaarikoulukorjausten ensimmäisen korin korjaukset on jo tehty. Kakkoskorin kohteiden, joita ovat Espoonlahden, Karakallion ja Mainingin koulut, elinkaarimalliin sisältyy koulujen peruskorjaus sekä ylläpito yhteensä 25 vuoden ajan. Kiinteistöjen sisäilmaolosuhteita on valittu tarkkailemaan Freesi-sisäilmapalvelu.

– Päätimme ottaa Freesi-anturit käyttöön ihan sillä perusteella, että kiinteistössä epäiltiin olevan sisäilmaongelmia. Epäilyjen tueksi piti saada jotakin totaalista dataa, jotta tietäisimme, mikä tilanne on, kertoo kiinteistöpäällikkö Toni Engman NCC:ltä.

– Freesi tuli siis mukaan kuvioon, jotta tilanne voitaisiin varmistaa. Olemme tilanneet tietynlaisen kiinteistön tietynlaisin palveluin ja olosuhtein. Nyt olemme varmistuneet siitä, että saamme sitä mitä olemme tilanneetkin, painottaa Espoon tilapalveluiden kiinteistöpalvelupäällikkö Leif Ilander.

Muutoksiin päästään puuttumaan yhdessä

Tällä hetkellä antureiden avulla mitataan sisäilman lämpötilaa, sisäilman kosteutta ja ilmaan haihtuvien kemiallisten päästöjen määrää.

– Tämän avulla on pystytty todentamaan se, ettei sisäilmaongelmia ole. Jos tilanteeseen tulee muutoksia, pystymme puuttumaan niihin heti, Ilander sanoo.

– Meidän kannaltamme yhteistyö toimii niin Espoon kaupungin kuin Freesin suuntaan mukavasti. Saamme kaivattua dataa ja pääsemme yhdessä viemään asiaa eteenpäin ja oikeaan suuntaan, Engman painottaa.

Ota yhteyttä

Mäkitalo Jukka

Yksikönjohtaja, Korjaus- ja elinkaaripalvelut, pääkaupunkiseutu, NCC Building Nordics

Tutustu esitteeseen

Tutustu esitteeseen

NCC Korjausrakentamisen asiakaspalvelu