”Tilat tukevat ilmapiiriä”, Alberga Business Park, Espoo

Enfo sijoittui sijalle neljä helmikuussa julkaistussa Suomen parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa. "Hyvät toimitilat tekevät hyvän työpaikan! Toimivilla ja viihtyisillä toimitiloilla oli suuri merkitys hyvään sijoitukseemme”, kertoo Enfo Oyj:n toimitusjohtaja Arto Herranen.

IT-palvelutalo Enfon uusista toimitiloista huokuu tehokkuus, toimivuus, pirteys ja värikkyys. Activity Based Officen myötä yritys siirtyi vanhasta ajasta uuteen aikaan.

Kesäkuussa 2014 Alberga Business Parkiin muuttanut Enfo toimi aiemmin parinsadan metrin päässä. Muuttomatka oli lyhyt, mutta harppaus uuteen monin tavoin mittava.

”Vanhojen tilojen vuokrasopimus oli päättymässä, joten meille avautui mahdollisuus muuttoon. Halusimme saada kaikki 200 työntekijäämme tehokkaasti samaan kerrokseen entisten kolmen sijaan. Emme myöskään halunneet tinkiä sijainnista, johon sekä asiakkaiden että henkilöstön on helppo tulla”, Administrative Manager Nathalie Siivola kertoo.

”Alberga Business Park tuli valituksi, koska niin moni toive täyttyi täällä. Rakennus on BREEAM-ympäristöluokiteltu, mikä istuu Green Office -toimistoomme enemmän kuin hyvin. Tilat räätälöitiin brändin mukaisesti. Edustaviin tiloihin on ilo tuoda asiakkaitamme.”

Kahden hissin väkeä

”Pääsimme suunnittelemaan tiloja alusta asti puhtaalta pöydältä, sillä tila oli aloittaessamme käytännössä pelkkää betonia. Valitsimme Activity Based Office -konseptin eli työn luonteen mukaan muuntuvan monitilatoimiston”, Siivola sanoo.

Enfon kerrokseen pääsee ala-aulasta kätevästi kahdella hissillä. Toinen vie työntekijöiden siipeen, toinen julkiseen tilaan, jossa on enfolaisten iso olohuone, keittiö ja asiakastilat. Enfolaisista enemmistöllä on omat työpisteet, joiden lisäksi löytyy mobiilialue ”liikkuvan porukan” käyttöön. Työmukavuutta lisäävät mm. ergonomiset kalusteet ja hyvä akustiikka.

Enfon käytössä olevat parituhatta neliötä sijoittuvat osin B-taloon ja osin C-taloon, joskaan siirtymistä talosta toiseen ei käytännössä huomaa.

Yhteisöllisyys vahvistuu

”Samassa kerroksessa toimiminen on vahvistanut odotustemme mukaisesti yhteisöllisyyden tunnetta. Niin viralliset kuin epäviralliset tapaamiset ovat lisääntyneet ja vuorovaikutus vilkastunut. Ja olohuoneessa ihan toivotaan vietettävän aikaa yhdessä. Kukaan ei laske käytetäänkö kahvitteluun kaksi vai 20 minuuttia, kunhan työt tulevat tehdyiksi”, Siivola kertoo.

Keittiön oranssi seinä on hauska yksityiskohta. Se on maalattu whiteboard-maalilla, johon voi kirjoittaa tai piirtää viestejä ja pyyhkiä ne pois. ”Kaikki myönteiset ja yhteishenkeä kohottavat viestit ovat sallittuja. Ihmiset tekevät ilmapiirin, mutta tilat tukevat sitä.”

Siivola kiittää yhteistyötä hyvien kumppaneiden kanssa.

"Arvostin sitä, että NCC:n yhteyshenkilöt tekivät enemmän kuin pyydettiin. He esimerkiksi ehdottivat meille matkan varrella oma-aloitteisesti sellaisia ratkaisuja, joiden ansiosta tiloista saatiin vieläkin fiksummat."