Rajatorpan koulu, Vantaa

Rajatorpan uusi koulu on Vantaan kaupungin ensimmäinen koulurakennus, jonka suunnittelun pohjana on uusi opetussuunnitelma. Oppilaat jatkavat koulutyötään vanhassa koulurakennuksessa urakan ajan, kunnes vanhan koulun päärakennus puretaan uudisrakennuksen valmistuttua. Uusi koulu on tarkoitus ottaa käyttöön heti vuoden 2020 alusta.

Ajankohtaista 10.4.2019

Kevät on vihdoin saapunut työmaalle. Työt ovat edenneet vauhdilla ja rakennuksen julkisivulla onkin käynnissä ulkolasiseinien asennus. Sisäpuolella puolestaan levyväliseinätyöt etenevät ja muurattavia väliseiniä tehdään vielä pari viikkoa. Seuraavana työvaiheena on alkamassa seinien tasoitustyöt. IV-konehuoneissa aloitetaan lattiapinnoitusta, jonka jälkeen päästäänkin rakentamaan raitisilmakammioita.Talotekniikka-asennukset etenevät väliseinätöiden lomassa.
kuva1
kuva2

Koululaisten taidetta työmaalla

1

Rajatorpan koulun oppilaat toteuttivat viime syksynä onnistuneesti työmaa-aidan maalaukseen liittyvän taideprojektin. Projekti toteutettiin osallistavalla suunnittelulla ja toteutuksella yhdessä katutaiteilija Maikki Rantalan kanssa, ja taidetyöpajoja järjestettiin oppilaille pitkin syksyä. Taideteoksia voi käydä ihailemassa työmaan laidalla, koulun kentän puoleisella seinustalla!