Viikkotiedote 37/2019

Työmaan kuulumiset

Viimeisin parin viikon aikana työmaalla aloitettiin sääsuojatelineiden purku vanhan letkunkuivaustornin ympäriltä, katselmoitiin uudisosan julkisivun perforoitua alumiinilevyä sekä pellitettiin kattoja. Uudisosan perforoitu alumiinilevy on koko hankkeen kannalta yksi merkittävimmistä osuuksista, joten sen mallikatselmus oli odotettu vaihe. Julkisivua uudisosalla on n.1175m2, joten alaltakin tämä verkko on melko suuri. Julkisivumateriaalia suunniteltiin eri suunnittelukokouksista keväästä asti, jolloin materiaali vaihteli kudotun teräsverkon ja nyt valitun rei´itetyn ja kantatun alumiinilevyn välillä. Lopulliseen julkisivuun tulee yhteensä kolmella eri mallilla kantattua levyä ja kolmea eri reikäkokoa siten, että reikäkoot ja kanttaukset vaihtelevat keskenään.

hila perforoitu levy

Kuluneella viikolla valettiin uudisosalla ensimmäinen lohko 1.kerroksen katosta sekä aloitettiin tukitornien pystytys seuraavalle lohkolle. Vanhan osan uudet julkisivurappaukset sekä kirkas peltikatto näkivät päivänvalon, kun sääsuojan purku alkoi. Kaikki peltikatot maalataan vasta parin vuoden päästä, jotta pellissä oleva tehtaan suojakäsittely hapettuisi. Mikäli pelti maalattaisiin heti, riskinä olisi maalin irtoaminen. Rappaukset maalataan perinteisillä kalkkimaalailla mahdollisuuksien mukaan vielä tänä syksynä, mikäli ulkona riittää lämmintä.

tilanne 13092019

Ehdittiinpä viime viikolla pitää myös NCC:n valtakunnallista työturvallisuuspäivää eli Awareness Day:tä. Lyhyessä tiedotustilaisuudessa työntekijöitä kehotettiin pysähtymään ja miettimään tehtäviä työvaiheita, mikäli yhtään epäilyttää uuden työvaiheen suoritus. Uuden työtehtävän riskit kasvavat merkittävästi, mikäli ei ihan tiedä mitä on tekemässä, joten aina on parempi kysyä esimieheltä tai kollegalta vinkkejä työhön. Tavoitteena on aina, että kaikki pääsevät päivän päätteeksi turvallisesti kotiin.

awareness day

Tulevalla viikolla vanhalla osalla asennetaan viimeisen uuden liittolaattavälipohjan teräspalkkeja sekä liittolevyjä, pellitetään kattoja sekä rapataan julkisivuja. Uudisosalla muottien teko etenee sisäänkäynnin kohdan ulokkeelle.