Viikkotiedote 34/2019

Työmaan kuulumiset

Kuluneen parin viikon aikana Museon työmaalla valmistui paljon, kun vanhalla osalla valettiin 1. ja 2. kerrosten betonilattiat. Betoni saa tekeytyä vielä muovin alla pari viikkoa, minkä jälkeen lattiat hiotaan sekä työmaan loppuvaiheilla kiillotetaan, jonka jälkeen ne ovat valmiit eli niihin ei tule enää mitään erillistä pinnoitetta. Kyseinen sirotepintainen lattia on pitkäikäinen ratkaisu, koska lattia voidaan tarvittaessa kiillottaa uudestaan parin kymmenen vuoden jälkeen jonka jälkeen se näyttää taas pitkään hyvältä.

Myös uudisosalla valettiin kellarissa maanvaraisia lattioita, ja tulevalla viikolla ilmanvaihtokonehuone pinnoitetaan ennen koneiden ja tekniikan sisään tuomista. 1. kerroksessa väliseinien teko on edennyt niin pitkälle, että 1. kerroksen holvin muottitöitä päästään aloittamaan tulevalla viikolla muutamissa tiloissa.

Tulevalla viikolla tehdään Museon uudisosan ulkoapäin näyttävimmän osan eli julkisivun malli tarkastelua varten. Julkisivuksi valikoitui perforoitua eli kantattua ja rei’itettyä alumiinilevyä puhtaan valkoisena. Muita tulevan viikon töitä ovat vanhalle osalle liittolaatan sekä sen teräspalkkien asennus 3.kerroksen näyttelytilaan. Jos muuten mietit mitä mammutille kuuluu, niin mammutti otti hieman raikasta ilmaa, kun suojamuoveja raotettiin hetkeksi liikkumisen helpottamiseksi lattiavalujen aikana.