Viikkotiedote 19/2019

Työmaan kuulumiset

Kuluneella viikolla museon työmaalla on jatkettu töitä huomattavasti kesäisemmässä säässä kuin viikko sitten. Sisällä on purettu vanhoja betonisia välipohjia, aloitettu hissikuilun muuraus sekä käyty tervehtimässä mammuttia. Kuplamuoviin kääritty mammutti paimennettiin viereiseen huoneeseen, kun mammutin näyttelytilasta puretaan lattia- ja kattomateriaaleja.

purettu-valipohja

mammutin-siirto

Uudisosalla on jatkettu anturoiden muottitöitä, raudoitusta sekä betonointia. Aikaisemmin valettujen anturoiden osalla on myös aloitettu täyttöjen teko sekä viemäröinnit. Anturoiden teko kestänee vielä tulevan viikon, jonka jälkeen aloitellaan maanpaine-elementtiseinien asennusta.

anturat-jatkuu

Muita tulevalla viikolla alkavia töitä ovat vanhojen betoniportaiden purku sekä julkirappauksen mallin teko. Rappausmallin käy hyväksymässä museoviraston edustaja, jotta varmistutaan rappauksen alkuperäisyyden säilymisestä. Tulevalla viikolla vietetään myös NCC:n työturvallisuusviikkoa ja luvassa on työturvallisuusopastusta ja esittelyjä viimeisimmistä työturvallisuutta parantavista työvälineistä.