Viikkotiedote 16/2019

Työmaan kuulumiset

Tällä viikolla jatkoimme peltikaton sekä yläpohjan purkua. Ullakolta puretaan vanhoja palopermantoja, joissa on ollut tiiliä ladottuna eristeiden päällä suojaamassa ullakkoa paloa vastaan. Ullakolta puretaan vanhoja kattoparruja ja ruodelaudoituksia lukuun ottamatta kaikki. Kun Maaherrankadun puolella sijaitsevista torneista purettiin pellit pois, paljastui alta upeasti tehty kattopohjalaudoitus.  

purettu-kupoli

Ikääntynt julkisivurappaus lähtee vauhdilla irti. Tehtyjen kuntotutkimusten perusteella rappaus on ollut etelän puoleisella sivulla pahoin irti alustastaan ja lähtee nopeasti irti. Onneksi pohjoisen puolella sivulla rappaus on melko hyvin kiinni alustassaan, joten se pystytään vielä korjaamaan ja alkuperäistä rappausta jättämään tuleville sukupolville.

purettu-raplinki

Uudisosan paalutusalustana toimiva murskepeti on valmis ja pääsiäisen jälkeen alkaa lyöntipaalutus. Kenttään lyödään viikon aikana kallioon asti ulottuvia teräspaaluja arviolta 2012 metriä.

paalutuspeti

Tulevalla viikolla siirrytään museon Museokadun puoleisen siiven vesikaton purkuun. Telineiden pystytys etenee letkutornin ympärille ja aina vesikatolle saakka. Työmaa hiljenee pääsiäisen ajaksi ja jatkuu toisen pääsiäispäivän jälkeen.