Viikkotiedote 15/2019

Työmaan kuulumiset

Kuluneella viikolla museon työmaalla on saatu paljon näkyvää aikaiseksi. Museon katolta on vanha peltikatto purettu osittain ja ullakolla on purettu vanhoja seiniä ja alakattoja. Lisäksi vanhan julkisivurappauksen purku on päästy aloittamaan, kun museovirastolta saatiin hyväksyntä rappaustyöselostukselle.

katto-purettu

Purettaessa vanhoja rakenteita voi tulla vastaa aina yllätyksiä kuten Jukka Laurio on työmaan blogikirjoituksessakin ottanut esille. Peltikattoa purettaessa peltien alta löytyi melkoinen naularykäelmä, liekkö katon tekijöiden urakkaan kuulunut tietty määrä nauloja ja ylimääräiset on pitänyt piilottaa?

naulakasa

Uudisosan kaivannossa kaivannon tuentatyöt on saatu valmiiksi ja kaivanto on lähes valmis. Kaivannon pohjalta suunta on vain ylöspäin! Tulevalla viikolla kaivantoon tehdään murskepeti, jonka päältä maahan lyödään teräspaalut viikolla 17.

kaivannon-pohjalla

Muita tulevan viikon töitä ovat museon sisällä puurakenteisten välipohjien purut sekä museon sääsuojatelineiden tukipalkin nosto telineiden päälle. Telineiden päälle nostetaan telineosista kasattu palkki, jonka päälle tulee katon ylittävät telineristikot.