Viikkotiedote 10/2019

Työmaan kuulumiset

Kuluneella viikolla työmaalla on ollut melko rauhallista hiihtolomaviikosta johtuen. Työt eivät kuitenkaan ole pysähtyneet, ja olemmekin muun muassa dokumentoineet vanhan museon julkisivurappausta. Rappaus uusitaan lähes kokonaan tulevana kesänä, vain sisäpihan puolelta vanhaa rappausta jätetään paikoilleen ja kunnostetaan. Valokuvaaja on kiertänyt rakennusta kuukulkijalla ympäri ja dokumentoinut julkisivun yksityiskohtia, kuten ikkunoiden smyygejä, sekä pinnan tekstuuria.

julkisivun-dokumentointi

Sisäpihan maanrakennustöissä maan tuentatyöt etenevät aikataulussa. Vanhan letkutornin juureen, entiseen kellariin, on porattu ensimmäiset neljästä porapaalusta. Porapaalut ovat osana tukemassa vanhaa rakennusta, kun viereen tulee uutta kellaria varten syvä kaivanto. Sisäpihan ensimmäiset kallioankkurit jännitettiin perjantaina ja maankaivutyöt pääsevät jatkumaan, kun kaivantoa syvennetään seuraavalle ankkurointitasolle.

ankkureiden-jannitys

Tulevalla viikolla valmistelemme vanhan osan kauppakadun puoleisen siiven sääsuojaustelineiden pystytystä. Vanha peltikatto ja julkisivurappaukset uusitaan sääsuojan alla tulevana keväänä ja kesänä. Kaivannon tuentatyöt etenevät museokadun puoleiselle sivustalle.