Hämeenkylän koulu, Vantaa

Hämeenkylän koulun monitoimiset ja joustavat oppimistilat rakennetaan yleisiksi tai erikoisvarustelluiksi työskentelyalueiksi, jotka tukevat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja pedagogiikkaa. Uusi koulu valmistuu käyttöön elokuussa 2020 ja se korvaa vanhan Hämeenkylän koulurakennuksen, joka purettiin vuonna 2017.

Hämeenkylän koulun rakennustyöt ovat alkaneet

Hämeenkylän 1.-9. luokkien käyttöön tarkoitetun uuden koulun suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että rakennustyöt on päästy aloittamaan tutulla tontilla Vantaan Varistossa. Uusi koulu valmistuu käyttöön elokuussa 2020 ja se tulee sijaitsemaan osoitteessa Varistontie 3. Maarakennustöiden lisäksi työmaalla on parhaillaan käynnissä perustustyöt.

Uusi 770 oppilaspaikan koulu korvaa vanhan Hämeenkylän koulurakennuksen, joka purettiin vuonna 2017. Koulu toimii tällä hetkellä väistötiloissa kolmessa eri paikassa: 1.-2. lk opetus Variston opetuspisteessä, 3.-6. lk opetus Tuomelan opetuspisteessä ja 7.-9. lk opetus Sanomalan opetuspisteessä.

Kehotamme noudattamaan erityistä varovaisuutta työmaan läheisyydessä liikkuessa. Työmaaliikennettä kulkee erityisesti Varistontien liittymässä (varoituskyltit ja pakollinen pysähtyminen -kyltti). Seuraava isompi työvaihe on betonielementtiasennus, joka on tarkoitus aloittaa viikolla 18. Viikolla 17 avaamme työmaalle toisen sisään- ja ulosajoportin elementtiasennustyön alkamista varten tontin pohjoisosassa. Samalla myös isot elementtirekat aloittavat liikenteen ajamalla nykyisestä työmaaportista sisään ja pohjoisportista ulos. Runkovaihe kestää 18 viikkoa.

Ajankohtaista

Hämeenkylän uuden koulun peruskivi muurattiin keskiviikkona 8.5.2019. Työmaalle oli kerääntynyt paljon oppilaita ja opettajia seuraamaan tapahtumaa.

1

Ohjelmassa oli tuttuun tapaan juhlapuheita ja aikakapselin muuraus perustuksiin. Oppilaat olivat itse mukana täyttämässä aikakapselia. Kolikoiden ja sanomalehtien lisäksi aikakapselin sisältö kuvasti tällä kertaa hyvin ajan henkeä-kapseliin laitettiin mm. ilmapallo ja mehupilli, sillä ympäristölle haitallisten turhien muoviesineiden toivottiin olevan tulevaisuuden ihmisille enää vain muinaismuisto.

2

Tilaisuus sai arvoisensa päätöksen, kun Hämeenkylän koulun oma Hämyhuutajat-kuoro esitti runonlausuntaa. Esityksessä oli huomioitu taiteilijoita Eino Leinosta Juice Leskiseen.

3

Työmaan tiedotteiden tilaus

Tällä lomakkeella voit tilata työmaamme tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Palaute

Anna palautetta työmaalle