NCC SnowClean - lumen puhdistus ja sulatus

Kehittämämme lumenkäsittelyratkaisun avulla lumikaaos saadaan paremmin hallintaan. Lumenkäsittelylaitoksessa lumikasat sulatetaan vedellä. Sen jälkeen vuorossa on vedenpuhdistaminen ennen luontoon palauttamista.

Luontoa säästäen lumikaaoksesta eroon

Lumi ja talvi kulkevat käsi kädessä. Kaupunkiympäristössä lunta kerätään kasoiksi siirtämistä varten. Lumikasoihin kuuluu myös mittava määrä epäpuhtauksia, jotka ovat peräisin mm. talvikunnossapidosta, autoista ja roskista. NCC käsittelee Oslon alueen lumikasat SnowClean -menetelmällä. Menetelmän avulla kerättyjen epäpuhtauksien määrä on ollut keskimäärin 11 kg/m3 lunta. 

NCC SnowCleanin avulla tarjoamme luontoa säästävän ratkaisun, jossa:

  • lumikasat siirretään yhdelle käsittelypaikalle helpottaen lumilogistiikkaa
  • lumen sulattamiseen riittää neljäasteinen vesi 
  • sulattamisen jälkeen vesi puhdistetaan moniportaisen järjestelmän kautta ennen luontoon palauttamista
  • lumenkaatopaikkojen tarve poistuu 
  • lumettomana aikana käsittelylaitosta voidaan käyttää vedenpuhdistamiseen

Lumenkäsittelyn edellytykset

SnowClean -käsittely tarvitsee vähintään neljäasteisen veden. Vesi voi olla merivettä, järvivettä, jäte- tai lauhdevettä. Vettä ei tarvitse lämmittää käsittelyä varten erikseen, oikea lämpötila riittää.

Käsittelylaitoksen sijainti voi olla maalla tai veden päällä - integroituna kaupunkiympäristöön. Laitos voi olla yksi iso laitos tai useampi pieni laitos. Oslon laitoksen kapasiteetti on 500 m3/lunta/h. Puhdistusaste määritellään yhdessä asiakkaan kanssa: suoraan luontoon tai edelleenkäsiteltäväksi.

NCC Snow Clean -ratkaisu kaupunkiympäristöön

Oslon lumenkäsittelylaitos

Lue lisää esitteestämme