NCC myy Ruotsin ja Suomen tienhoitoliiketoiminnot Mutaresille

NCC myy Road Services -divisioonan Ruotsin ja Suomen yksiköt saksalaiselle holdingyhtiö Mutaresille osakekauppasopimuksella. Kaupalla on vähäinen vaikutus NCC:n kolmannen vuosineljänneksen tulokseen.

NCC on valmistellut Road Services -divisioonan myyntiä vuodesta 2018, koska tienhoitotoiminnoilla on ollut vain vähän synergiavaikutuksia NCC:n muihin osiin ja sen kannattavuus on ollut heikko. Aiemmin tässä kuussa NCC ilmoitti myyvänsä Tanskan tienhoitoliiketoiminnan Arkil A/S:lle.

”Road Services -divisioonan myynti on osa suunnitelmaamme keskittyä ydinliiketoimintaamme. Mutares tarjoaa Ruotsin ja Suomen tienhoitoyksiköille hyvän pohjan tulevalle kehitykselle”, sanoo NCC:n konsernijohtaja Tomas Carlsson.

”Odotamme innolla NCC:n Ruotsin ja Suomen tienhoitoliiketoimintojen haltuunottoa ja kehittämistä edelleen. Olen varma, että osaamisemme ja äskettäinen laajentumisemme Pohjoismaihin antavat meille siihen hyvät valmiudet, ja että olemme oikea kumppani yritysten kestävälle tulevaisuudelle”, sanoo Mutaresin toimitusjohtaja Robin Laik.

Kauppa toteutetaan osakeostosopimuksena ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä. Kauppa edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Lokakuussa 2018 NCC ilmoitti haluavansa luopua Road Services -divisioonasta. Divisioonalla on vain vähän synergiavaikutuksia NCC:n muihin osiin ja sen kannattavuus on ollut heikko useiden vuosien ajan. Liiketoiminnalla on kuitenkin potentiaalia kehittyä hyvin oikean omistajan kanssa. Joulukuussa 2018 tieturvallisuuteen keskittynyt ViaSafe Sweden -yksikkö myytiin Ramuddenille ja 3. heinäkuuta 2020 NCC ilmoitti myyvänsä Tanskan tienhoitoliiketoiminnan Arkil A/S:lle.

Lisätietoja:
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC Suomi Oy, p. 050 316 5887, merja.alastalo@ncc.fi 

Mutares on holdingyhtiö, joka keskittyy potentiaalisten keskisuurten yritysten hankkimiseen. Se perustettiin vuonna 2008 ja henkilöstöä on 90 kuudessa eri toimistossa eri puolella Eurooppaa. Mutares on listattu Frankfurtin pörssissä.

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 15 500.