NCC Green Asphalt

NCC Green Asphalt on asfaltin valmistusmenetelmä, joka perinteiseen asfaltinvalmistukseen verrattuna vähentää asfaltintuotannon hiilidioksidipäästöjä 15–25 prosenttia. Matalamman sekoituslämpötilan ansiosta bitumin elastiset ominaisuudet säilyvät paremmin.

Vähemmän ympäristöhaittoja

NCC Green Asphalt on NCC:n kehittämä menetelmä, joka vähentää merkittävästi asfaltintuotannon hiilidioksidipäästöjä. Se mahdollistaa asfalttimassan valmistuksen perinteistä asfalttia matalammassa lämpötilassa päällystemassan laatua heikentämättä. Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä 15–25 prosenttia perinteisen asfaltin valmistukseen verrattuna, sekä pienentää eri oksidien pääsyä ympäristöön.

NCC Green Asphalt -menetelmä vähentää myös päällystystyömaan ympäristöhaittoja ja parantaa työturvallisuutta, sillä savua ja hajua ei synny yhtä paljon ja kuumuus jää alhaisemmaksi kuin perinteisessä menetelmässä. Tällä on merkitystä erityisesti päällystyskohteen ollessa sisätiloissa tai huonosti tuulettuvilla alueilla kuten halleissa, tunneleissa tai suljetuilla piha-alueilla.

Tutustu NCC Green Asphaltiin!

Suomessa halutaan tehdä toimivaa infrastruktuuria, mutta samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä. Katso videolta, millainen vastaus NCC:llä on tähän. Pyrimme vähentämään teollisuuden ympäristövaikutuksia ja kehittämään kestäviä, kustannustehokkaita tapoja tulevaisuutta ajatellen. Näe itse, miten NCC Green Asphalt -menetelmässä asfalttia valmistetaan normaalia alemmissa lämpötiloissa ja saadaan näin suuria ympäristösäästöjä.

Katso, miten asfalttitehdas toimii

Väänänen Sara

Tuotepäällikkö, Asfaltti, NCC Industry

Tutustu esitteeseen