Viikkotiedote 29/2020

Työmaan kuulumiset

Kuluneilla viikoilla Museolla on ummistettu alakattoja urakalla. Vanhalla osalla sekä uudisosan 3. kerroksessa alakatot ovat jo kiinni, ja uudisosan 1. kerroksessa työt ovat täydessä vauhdissa. Kahvilan katon panelointikin saatiin monen mutkan jälkeen vauhtiin, kun paneelit saatiin ulos palonsuojakäsittelystä. Palonsuojakäsittely jättää paneelin pinnan maitomaisen vaaleaksi.

kahvilan-lehmuspaneelit

Uudisosan 2. kerroksessa alkavat myöskin olla viimeiset rakennustyöt käynnissä, kun siirrettävät seinäelementit asennettiin paikoilleen. Kerrokseen asennettiin 20kpl 2,4x3,8 metrisiä siirrettäviä seiniä, jotka roikkuvat katosta. Seinistä pystyy tekemään muun muassa huoneita, sillä niistä kahdessa on ovet.

Museon ulkopuolella tukimuurien graniittiverhouksetkin etenevät mallikkaasti. Tukimuurien graniittikivien pinta on ristipäähakattua, jollaista on käytetty myös viereisen Kuopion pääkirjaston tukimuureissa. Uudisosan seinien alaosat verhotaan myös graniitilla, joka on pinnaltaan hiottua.

näyttelysiirtoseinät-graniitit

Tulevalla viikolla jatketaan vanhan osan loppusiivouksia, lasitetaan kahvilasiiven puuikkunoita sekä aloitetaan vanhan osan käsijohdeasennukset.