Korvenkannan kiertoliittymä

Korvenkankaan kiertoliittymä Imatralla on vilkkaasti liikennöity. NCC päällysti kiertoliittymän kulutuskestävällä, tavallista asfalttia ajoturvallisemmalla ja rengasmelua vaimentavalla Viaco Roundtopilla, joka on kehitetty juuri vilkasliikenteisille kaduille ja kiertoliittymille.

Kestävä ja turvallisuutta parantava ratkaisu

Vilkkaasti liikennöidyn kiertoliittymän vanha päällyste oli kulunut urille ja osittain reikiintynyt. Huonokuntoinen päällyste hankaloitti myös kiertoliittymän talvikunnossapitoa. NCC tarjosi kulutuskestävyyttä lisäävän, ajoturvallisemman ja rengasmelua vaimentavan vaihtoehdon Viacotopin. Lisäksi Viaco Roundtop -päällysteen karkea pintarakenne lisää renkaan pitoa tiellä. Päällysteen pinnan avoimuus parantaa sadekelin ajoturvallisuutta vähentämällä oleellisesti vesiliirron riskiä. 

Yhden yön aikana valmista

Kiertoliittymä suljettiin 22-07 väliseksi ajaksi ja liikenne ohjattiin poikkeusreittien kautta. NCC hoiti päällystystyöt tuplamiehityksellä ja tuplakoneistolla varmistaen samalla saumattoman päällysteen kiertoliittymään ja mahdollisimman vähäisen tarpeen poikkeusjärjestelyille. Yötyö takasi myös tielläliikkujien ja työntekijöiden paremman turvallisuuden.  
Rakennuttaja Henry Tapiola Imatran YH-Rakennuttaja Oy:stä kertoo heillä olevan hyviä kokemuksia kyseisestä päällysteestä 2015 tehdyssä Helsingintien kiertoliittymässä, joka on edelleen hyvässä kunnossa. ”NCC:n esittämä kestävä vaihtoehto tavalliselle päällysteelle mahdollistaa myös pidemmän uusimisvälin kiertoliittymään”, Tapiola kertoo. 

Grönholm Henry

Myyntipäällikkö, Asfaltti Etelä-Suomi, NCC Industry

Petri Ahola_500x500
Ahola Petri

Maajohtaja, Asfaltti, NCC Industry