Hämeenkylän koulu, Vantaa

Hämeenkylän koulun monitoimiset ja joustavat oppimistilat rakennetaan yleisiksi tai erikoisvarustelluiksi työskentelyalueiksi, jotka tukevat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja pedagogiikkaa. Uusi koulu valmistuu käyttöön elokuussa 2020 ja se korvaa vanhan Hämeenkylän koulurakennuksen, joka purettiin vuonna 2017.

Hämeenkylän uudella koululla juhlittiin harjannostajaisia

Hämeenkylän 1.-9. luokkien käyttöön tarkoitetun uuden koulun rakennustyöt ovat käynnissä tutulla tontilla Vantaan Varistossa. Uusi koulu valmistuu käyttöön elokuussa 2020 ja se tulee sijaitsemaan osoitteessa Varistontie 3.

Rakennustyöt ovat jo pitkällä ja torstaina 12.3.2020 päästiinkin juhlistamaan uuden koulun ja liikuntahallin harjannostajaisia. 

IMG_2803.jpg

Perinteistä rakentajien juhlaa olivat kokoontuneet viettämään kaikki kouluallianssin osapuolet. Juhla järjestettiin uudessa ja näyttävässä, suorastaan valtavassa liikuntahallissa.

IMG_2793.jpg

Yksi juhlan kohokohdista oli Hämeenkylän koulun oman runokuoron esiintyminen. Runokuoro esiintyi vuosi sitten keväällä myös uuden koulun perukiven muurausjuhlassa.

Rakennustöistä on laadittu viimeistelyaikataulu ja työt etenevät pääosin hyvin aikataulussa

Aurinkoinen ja kuiva sää on suosinut rakentajia. Kalusteita on saatu paikoilleen ja ruokala on saanut uuden ilmeen seinien puurimaverhoilusta.

49692731583_ccf3a62784_o.jpg

Koulun ja liikuntahallin välisessä yhdyssillassa on jo upeat metallilasiseinät.

49693274571_234385670f_o.jpg

Liikuntahalli saa pikku hiljaa pintaansa näyttävää julkisivuverhoilua.

49693592507_12d1b2c77e_o.jpg

Työmaan tiedotteiden tilaus

Tällä lomakkeella voit tilata työmaamme tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Hankkeen kuvaus

Hämeenkylän uusi koulu kuuluu samaan allianssiprojektiin vuoden 2019 lopussa valmistuneen Rajatorpan koulun kanssa. Hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat näin ollen samat sopimusosapuolet ja Vantaan kumppaneina hankkeessa toimivat NCC Suomi Oy sekä työyhteenliittymä Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. Rakennusprojekti käynnistyi helmikuussa 2019 rakentamista valmistelevilla maarakennustöillä ja toukokuussa päästiin jo muuraamaan uuden koulurakennuksen peruskivi.

Allianssi on osallistanut alueen asukkaita tähän mennessä esimerkiksi ulko- ja sisätilojen suunnitteluun ja koulun henkilökunta sekä oppilaat osallistuvat suunnittelun kaikkiin vaiheisiin muun muassa opettajien suunnittelupäivissä ja yläkoulun luokkien oppilasraadilla. Tämän lisäksi Hämeenkylän koulun kuudesluokkalaiset ovat visioineet sitä, millainen tulevaisuuden koulu voisi olla. Näitä ideoita hankkeen arkkitehdit hyödyntävät suunnittelutyössään.

Tilat suunnitellaan pedagogiikkaa ja perusopetuksen opetussuunnitelmaa tukeviksi

Hämeenkylän vanha koulurakennus purettiin vuonna 2017 ja koulu toimiikin tällä hetkellä väistötiloissa kolmessa eri paikassa: 1.-2. luokkien opetus Variston opetuspisteessä, 3.-6. luokkien opetus Tuomelan opetuspisteessä ja 7.-9. luokkien opetus Sanomalan opetuspisteessä.

Koska uusilla tiloilla voi olla myös koulun ulkopuolisia iltakäyttäjiä varsinaisten koulutyöskentelyaikojen ulkopuolella, jaotellaan tilat toiminnoiltaan julkisiin, puolijulkisiin ja yksityisiin tiloihin siten, että niiden käyttö on joustavaa eri tilanteissa ja tarpeissa. Koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan myös erillinen liikuntahalli.

Palaute

Anna palautetta työmaalle