Fazer Experience vierailukeskuksen päällystystyöt

Uuden vierailukeskuksen piha-alueet asfaltoitiin. Erikoisuutena pienen hyötykasvipuiston jalankulkuväylä päällystettiin Historic Asphaltilla.

Fazer Experience vierailukeskus sijaitsee Vantaalla. Uuteen vierailukeskukseen johtaa pieni mutkitteleva tie, jonka varrella voi ihailla kauniita istutuksia. Puistossa kasvatetaan kaupunkipalstaviljelynä hyöty- ja viljelykasveja, joita Fazer käyttää raaka-aineina tuotannossaan ja ruoan valmistuksessa. NCC asfaltoi vierailukeskuksen piha-alueet.

Asiakkaan tarve

SRV Rakennus Oy urakoi Fazerille uuden vierailukeskuksen, joka otettiin käyttöön syksyllä 2016. Kunnostustyön yhteydessä piha-alueet päällystettiin perinteisellä asfaltilla. Puistoalueelle tilaaja toivoi ulkonäöltään tavanomaisesta poikkeavaa, kaunista, helposti huollettavaa ja kestävää pinnoitetta. Päällystystyöt toteutettiin kesällä ja syksyllä 2016.

NCC:n ratkaisu

Fazer Experience vierailukeskuksen puistoon haluttiin luonnonmukaisen näköiset kulkuväylät ja sinne oli päällystetyypiksi alun perin suunniteltu sirotepintaus. Ehdotimme vaihtoehtoisesti, että jalankulkualueet päällystettäisiin Historic Asphaltilla. Se sopii erinomaisesti piha- ja puistokäytäville, joihin halutaan pölyämätön ja kulutusta kestävä pinnoite, mutta joihin tavanomainen musta asfalttipäällyste on liian moderni. Esimerkiksi historialliset kartanot, arvokkaat puistot ja perinteitä kunnioittavat puutaloalueet vaativat arvoisensa päällysteen, Historic Asphaltin. Sidottu päällyste kestää myös paremmin talvikunnossapidon ja huoltoajoneuvojen rasituksia. Historic Asphalt eroaa tavallisesta asfaltista rakeisuuden, sideainelaadun ja raaka-aineiden osalta. Kiviaineksena käytetään mm. luonnonpyöreää murskaamatonta kiviainesta. Vuosien kuluessa kiviaineksen väri ja muoto tulee asfaltin pinnassa kauniisti esiin. Massaa voidaan myös värjätä: Fazerille haluttiin ruskean punertava päällyste, jossa kahvipavun väri oli inspiraationa.

“Kohde oli kiinnostava, ja saatoimme palvella tilaajaa paremmin tarjoamalla vaihtoehtoinen tuote ja vielä tekemisessäkin onnistuttiin hyvin. Uskon, että erikoistuotteen tarjoaminen auttoi koko työn saamisessa kohteeseen.”

- Aluejohtaja Kyösti Kitinoja

Fazer-Experience-asfaltti2_NCC
kyosti-kitinoja
Kitinoja Kyösti

Aluejohtaja, Asfaltti PKS, Uusimaa, NCC Industry