NCC rakentaa taidelukio Lumitin Kuopioon

NCC rakentaa Kuopion ydinkeskustaan odotetun uuden taidelukio Lumitin. Kesällä 2022 Kirkkokadulle valmistuvan rakennusurakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa. 

Perusteellista ennakkosuunnittelua vaatinut hanke on ollut suunnitteilla jo vuodesta 2015. NCC toimii jaetun urakan pääurakoitsijana ja tilaajana Kuopion Tilapalvelut. Kokonaisuuden bruttopinta-ala on noin 9 500 neliötä ja tilavuus reilut 55 000 kuutiota.
 
- Taidekeskus Lumitin hanke on meille hieno ja mielenkiintoinen kokonaisuus. On upeaa päästä toteuttamaan uutta ja näyttävää lukiorakennusta kaupungin ydinkeskustaan ruutukaava-alueelle, NCC:n toimialajohtaja Tommi Tiihonen sanoo.
Mukana parhaat osaajat

Lähes koko tontin kattava koulurakennus perustetaan betonipaalujen päälle anturoille ja paalulaatoille. Rungon rakenteena ovat betonipilarit ja -palkit, yläpohjassa liittorakenteiset teräspalkit. Julkisivu koostuu tiili-, metalli- ja puuverhouksesta.

- Lumit on laadullisesti ja teknisesti vaativa kokonaisuus, joten mukaan haluttiin parhaat tekijät. Tänä vuonna toteutuneen Kuopion ja Jyväskylän NCC-toimintojen yhdistäminen on tuonut yhteen kahden yksikön osaamiset, joita voimme nyt hyödyntää, työpäällikkö Ilkka Kujala toteaa.   

Kuopion Tilapalveluissa arvostetaan hyvää yhteistyötä ja jo edellisestä hankkeesta karttunutta kokemusta.

- Yhteistyö NCC:n kanssa on ollut rakentamisen valmisteluvaiheesta alkaen erittäin toimivaa ja avointa. Selkeät roolit sekä asiansa osaava vastuuntuntoinen henkilöstö vahvistavat luottamusta hankkeen onnistuneeseen läpivientiin. Tästä on hyvä jatkaa, rakennuttaja Hilkka Laakso kertoo.

Tilaa monenlaisiin tarpeisiin

Taidelukio Lumitissa toimii neljä eri linjaa: musiikki- ja tanssilinja sekä ilmaisutaitolinja ja yleislinja. Taiteet ovat osa koulun arkea, monipuolisia kursseja lukio-opintojen ohessa sekä antoisia taide-elämyksiä. Toiminta-ajatuksena on antaa hyvä yleissivistys ja erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin.

Uusi taidelukio tuo uudet tilat 600 oppilaalle ja noin 50 työntekijälle, teatteri-, liikunta- ja tanssisaleja sekä yhteiskäyttötiloja naapurissa sijaitsevan Kuopion Musiikkikeskuksen kanssa.

- Odotamme innolla uusien tilojen valmistumista, mikä tarjoaa koululle uusia mahdollisuuksia. Suomen vanhimmalla musiikin valtakunnallisella erikoislukiolla on iso merkitys niin Itä-Suomen alueen kulttuuritoiminnan kuin Kuopion kaupungin kannalta, rehtori Ilkka Raninen sanoo. 

Kohde toteutetaan Terve talo -työmaan kriteereitä noudattaen. Rakentamisen puhtausluokka on P1 ja rakennusmateriaalien päästöluokka M1.

Rakentamisen etenemistä voi seurata työmaasivujen kautta: ncc.fi/lumit 

Lisätietoja:

Tommi Tiihonen, toimialajohtaja, NCC, puh. 050 405 9083, tommi.tiihonen@ncc.fi
Ilkka Kujala, työpäällikkö, NCC, puh. 050 361 0320, ilkka.kujala@ncc.fi
Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 15 500. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.