”Yhdessä olemme entistä vahvempia”

Kun NCC Suomi yhdisti Jyväskylän ja Kuopion toimintansa, samalla liitettiin yhteen molempien yksiköiden vahvuudet ja huippuosaamiset. ”Syksyn aikana starttaavat uudet hankkeet ja rekrytoinnit kertovat puolestaan”, toimialajohtaja Tommi Tiihonen sanoo.

Kahden NCC-yksikön yhdistäminen on tuonut tullessaan uusia mahdollisuuksia. ”Ratkaisu on osoittautunut erittäin hyväksi. Uudistuksen myötä asuntokehittämisen ja yhteistoiminnallisten hankkeiden osaaminen on vahvistunut entisestään ja noussut uudelle tasolle. Yhdessä olemme entistä vahvempia”, Tiihonen toteaa.

Valtaosa NCC:n toteuttamista projekteista on tänä päivänä yhteistoiminnallisia hankkeita, joissa hinnan lisäksi korostuvat laatu ja osaaminen. Mitä aikaisemmassa vaiheessa päästään tilaajan kanssa yhteistyöhön ja istumaan samalle puolelle pöytää, sitä parempi lopputulos on kaikkien kannalta.

”Yhteistoiminnalliset hankkeet ovat valttimme ja nostavat riman korkealle, mikä tarkoittaa sitä, että missään kohdassa ei lipsuta tavoitteista tuumaakaan”, Tiihonen korostaa.

Syksy käynnistää uusia hankkeita

Uusista tuulista kertovat uudet hankkeet. Kuopion keskustassa käynnistyy lokakuussa Taidelukio Lumitin rakennushanke, joka on edellyttänyt perusteellista ennakkosuunnittelua. Kesäkuussa 2022 valmistuva vajaan 20 miljoonan urakka on Tiihosen mukaan mielenkiintoinen ja haastava.

Kuopion ruutukaavaan sijoittuu myös lokakuussa starttaava, NCC:n pitkäaikainen Puijonkatu 22 -korttelikehityshanke, jossa rakennetaan noin 140 uutta kotia niin vanhaan kiinteistöön kuin kahteen uuteen kerrostaloon. Lisäksi kortteliin nousee Pohjois-Savon Osuuspankin uusi toimitalo sekä maanalainen paikoitustila. Noin 30 miljoonan euron kokonaisuus valmistuu kesällä 2022.

Jyväskylässä NCC aloittaa lokakuun alussa kauppakeskus Forumin saneeraushankkeen, jossa ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan uutta liiketilaa – kauppakeskuksen jatkaessa koko ajan toimintaansa. Merkittävä, kaupungin ydinkeskusta-alueella toteutettava saneeraushanke valmistuu syksyllä 2021.  

Jyväskylässä NCC on valittu Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa mittavaan yhteistyöhankkeeseen, joka koskee Jyväskylän yliopiston fysiikan ja kemian laitoksen muutoksia ja peruskorjausta. ”Kyseessä on meille merkittävä hanke pitkäaikaisen asiakkuuden kanssa, joten on hienoa päästä jatkamaan hyvää yhteistyötä tämän projektin myötä”, Tiihonen sanoo.

Työt puhuvat puolestaan

Tiihonen korostaa, että kaikki NCC:n tekeminen ja osaaminen perustuu kunnossa oleviin perusasioihin, joiden päälle on tukeva rakentaa. Pitkään kokemukseen mahtuu paljon näyttöjä, jotka kertovat puolestaan.

”Teemme aina sen, minkä lupaamme. Tärkeitä asioita ovat aikatauluissa pysyminen, laatu, kannattavuus, työturvallisuus ja asiakastyytyväisyys.”

Tiihonen nostaa esiin muutaman referenssin: avovankila RISE Jyväskylän Kampus, Varkaudessa Joutsenmerkin ansainnut sekä parhaan korjausrakentamistyömaa-tittelin kahdesti voittanut SAKKYn Savon Ammattioppilaitos, Sokos Hotel Paviljongin laajennus Jyväskylässä, Laukaan Ekokoulu, Mikkelin Areena (Saimaa Stadiumi), Jyväskylän Harjun kampusalueen peruskorjaus ja laajennus sekä Kuopion museon laajennus- ja peruskorjausurakka, joka valittiin talonrakennusalan Itä-Suomen parhaaksi yhteistyöhankkeeksi 2020. Referenssilista on mittava sisältäen myös useita koulu- ja päiväkotihankkeita sekä kerrostalokohteita.

Työturvallisuus on huipputasoa

NCC:n osaamisen kivijalkoihin ja menestykseen kuuluvat työturvallisuus ja työntekijöiden hyvinvointi. ”Työturvallisuustasomme on korkealla. Pärjäämme hyvin niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti”, Tiihonen sanoo.

Rakennustyömaan työturvallisuudesta kertova TR-luku on Tiihosen mukaan 98 prosenttia, mikä on todella kova tulos. Jyväskylässä viimeisin työtapaturma sattui kolme vuotta ja Kuopiossa vuosi sitten. Kehitys menee koko ajan parempaan suuntaan.

”Olemme työturvallisuudessa ehdottomia niin talon sisällä kuin alihankkijoiden kanssa. Työturvallisuus ei ole meillä mikään erillinen asia, vaan yleinen tapa toimia ja osa työkulttuuriamme suunnittelusta toteutukseen. Korkealla oleva vaatimustaso tarttuu positiivisessa mielessä: haluamme, että kaikki lähtevät töistä terveinä kotiin. Jokaiseen poikkeamaan puututaan välittömästi”, Tiihonen korostaa.

Kun tehdään, tehdään kunnolla

Yksi asiakastyytyväisyyden mittareista on sovituissa aikatauluissa pysyminen. ”En edes muista, milloin jokin hankkeemme ei olisi valmistunut ajallaan. Homma toimii, kun perusasiat ovat kunnossa. Aikataulut ja työturvallisuus kulkevat käsi kädessä”, Tiihonen tuumii.

”Lähes kaikki hankkeemme valmistuvat nollavirhe-luovutuksina ja asiakastyytyväisyys on korkealla. Kiitos tästä osaavalle, motivoituneelle, sitoutuneelle ja innostuneelle henkilökunnallemme, jolla on asenne kohdillaan. Kun meillä tehdään, tehdään kunnolla.”