Vuoden välittäjä luottaa tulevaisuuteen

Kaisu Puolamaa on NCC:n vuoden toimitilavälittäjä 2019. Pitkän linjan ammattilaisena ja kiinteistöalan asiantuntijana tunnetun Puolamaan asenne on selkeä: ”Me välittäjät tavoittelemme aina onnistumista.”

Puolamaa vastaanotti NCC:n Vuoden välittäjä 2019 -kunniakirjan syyskuun alussa. Valintaan vaikutti muun muassa Puolamaan aktiivisuus, markkinatuntemus, asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen, kohteiden ja alueiden tuntemus sekä luotettavuus.

- Työni parhaita puolia on asiakkaan tarpeiden, oikeiden vuokralaisten ja sopivien toimitilakohteiden saattaminen yhteen. Toimeksiantajien kannalta on tärkeää, että toimitilakohteisiin löydetään brändin mukaiset vuokralaiset. Asiakkaalle kartoitetaan parhaiten soveltuvat vaihtoehdot, joiden kanssa edetään, Puolamaa sanoo.

Hyvän välittäjän tunnistaa Puolamaan mukaan ennen kaikkea markkinatuntemuksesta. Hyvä välittäjä tuntee kohteet ja ihmiset, joiden kanssa markkinalla toimitaan. Hyvällä välittäjällä on luonnollisesti myös kokemusta.

- Kun on ollut kauan alalla, sitä vain tuntee kaikki. On hienoa työskennellä upeiden kollegojen, toimeksiantajien ja asiakkaiden kanssa. Hyvässä yhteistyössä kaikki voittavat.

Mahdollisuus onnistua ja menestyä

Koronaepidemia ei Puolamaan näkökulmasta ole toistaiseksi muuttanut välittäjän elämää.

- Korona vaikuttaa, mutta kaikki on sujunut uudenlaisista haasteista huolimatta hyvin, koska kiinteistöalan projektit ovat pitkiä. Syksy antaa suuntaa, miltä vuosi 2021 näyttää.

- Voi olla, että painopisteet ja tilatarpeet jollain aikavälillä muuttuvat, mutta olemme ajan hermolla ja katsomme mihin suuntaan mennään. Kaikilla toimijoilla on nyt positiivinen vire palautua normaaliin. Yritykset ovat varovaisen toiveikkaita ja tahtotila tehdä hyviä päätöksiä on vahva, Puolamaa pohtii.

- Olen nähnyt vuosien saatossa lamat ja taantumat, joten kokemusta on monenlaisista tilanteista. Aina on kuitenkin menty eteenpäin. Uskon siihen, että kaikissa tilanteissa on hyvät mahdollisuudet onnistua ja menestyä. Tulevaisuus näyttää kaiken kaikkiaan valoisalta.

Toimitilojen tarve ei katoa minnekään

Millaiset kohteet välittäjän näkökulmasta ovat vetovoimaisimpia?

- Yleensä sanotaan, että sijainti ratkaisee. Onhan se näinkin, mutta kaikki eivät voi toimia esimerkiksi keskustassa. Hyvät julkiset yhteydet ovat aina kova valttikortti, Puolamaa vastaa.

Puolamaan mukaan toimitilojen tulee olla ehdottomasti modernit puhtaine sisäilmoineen ja nykyajan tekniikoineen. Tänä päivänä arvostetaan toimivia sosiaalitiloja sekä toimitilojen tarjoamia palveluita, jotka voivat olla avoimia myös muille kaupunkilaisille. Ajan hengessä elävä kohde vetää puoleensa.

- Toimitilojen tarve ei katoa mihinkään. Toimitiloilla on vahva tulevaisuus jo yrityksen brändin kannalta. Toimitilat ovat kova rekrytointivaltti ja mahdollistavat hyvän tiedonkulun, kontaktit sekä luontaiset kohtaamiset. Toimitilat edistävät myös työntekijöiden yhteisöllisyyttä.

”Mukavaa, kun voi kilauttaa kaverille”

Puolamaa arvostaa pitkää ja toimivaa yhteistyötä NCC:n kanssa.

- Tapaamme NCC:n porukan kanssa säännöllisesti. Voin sanoa, että meillä on aidosti hyvä vuorovaikutus ja voimme keskustella avoimesti. Tässä työssä henkilösuhteet korostuvat, joten on mukavaa, kun voi ikään kuin kilauttaa kaverille.

- On hienoa työskennellä kivojen ihmisten ja mahtavien ammattilaisten kanssa, jotka laittavat porukalla itsensä likoon. Välittäjän kannalta on myös oleellista, että asiakkaan voi tuoda hyvillä mielin tapaamisiin, kun tietää, että kaikki hoituu.

Vuoden välittäjä 2019 -kunniakirja kertoo Puolamaalle työn merkityksestä ja arvostuksesta.

- Se on upea huomionosoitus. On aina hienoa saada palautetta onnistumisista, Puolamaa hymyilee.

Kuka Kaisu Puolamaa?

  • Toimitilavälittäjä, kiinteistöalan asiantuntija
  • Pitkä kokemus kiinteistöalan eri puolilta
  • Työskentelee nyt maailman suurimmassa kiinteistökonsultointialan yrityksessä CBRE Finland Oy:ssä
  • Oma koti löytyy Helsingin kantakaupungista
  • Harrastuksiin kuuluu vaihtelevasti matkailua, talviurheilua, luontoa ja kuntosalia
  • Motto: ”Ei hätäillä, odotetaan yön yli. Maltti on valttia.”

Tutustu NCC:n ajankohtaisiin huomisen toimitiloihin

Hyvässä yhteistyössä kaikki voittavat
Kaisu Puolamaa, CBRE Finland Oy