Tänä vuonna suurimman joululahjan saa Hand in Hand

NCC on päivittäin mukana edistämässä yhteiskunnan kehittymistä ja rakentumista. Joululahjoituksen ajatuksena on ennen kaikkea se, että voimme yhdessä tehdä jotakin vaikeissa olosuhteissa elävien ihmisten puolesta. Sen vuoksi NCC:n miljoonan kruunun joululahjoitus jaetaan tänä vuonna kolmen järjestön kesken. NCC:läiset ovat äänestäneet, miten joululahjoitus jaetaan.

– Uskomme ihmisten kykyyn auttaa itse itseään. Rohkaisemalla ihmisiä yrittäjyyteen voimme auttaa köyhillä alueilla asuvia henkilöitä tulemaan omavaraisiksi, minkä jälkeen he voivat osallistua lähiympäristönsä rakentamiseen ja kehittämiseen. Se ehkäisee köyhyyttä ja auttaa monia perheitä myös sen jälkeen, kun avustusjärjestöt ovat poistuneet paikalta, NCC:n EVP ja Head of Corporate Relations Ann Lindell Saeby sanoo.

Äänestys on päättynyt, ja Hand in Hand saa joululahjoituksena 750 000 kruunua. Insinöörit ilman rajoja ja Mutomoprojektet jakavat keskenään 250 000 kruunua. Ilo on suuri sekä NCC:n että järjestöjen keskuudessa.

– Olemme äärimmäisen iloisia rahoista. 750 000 kruunulla voimme tukea kahta 1000–2000 asukkaan kylää Intiassa kahden vuoden ajan. Siellä me autamme koulutettuja naisia kohti omavaraisuutta. Naiset voivat tuntea suurempaa ylpeyttä tekemisistään, heistä tulee itsevarmempia ja heidän asemansa kylässä paranee. Yritysten lahjoitukset mahdollistavat pitkäjänteisen työn, Hand in Hand’in lahjoittajayhteistyöstä vastaava Anna Urban sanoo.

Hand in Hand -järjestön päätavoite on auttaa ihmisiä pääsemään pois köyhyydestä. Koulutuksen, harjoittelun ja mikrolainojen avulla ennen kaikkea naiset voivat perustaa pieniä perheyrityksiä ja siten parantaa omaa ja perheensä tilannetta pitkällä tähtäimellä. Tavoitteena on luoda kymmenen miljoonaa uutta työpaikkaa sekä lapsityövoimattomia kyliä. Percy Barnevik on tällä hetkellä Hand in Hand Internationalin kunniapuheenjohtaja. Hän on yksi Intiassa, Afrikassa ja Afganistanissa toimivan järjestön kantavista voimista.

Insinöörit ilman rajoja

– Rahojen avulla me voimme lisätä tukeamme Engineers to engineers -hankkeelle. Hanke tarjoaa pakolaisina saapuneille koulutetuille insinööreille mahdollisuuden päästä nopeasti Ruotsin työmarkkinoille. Jos heillä on hyvät englanninkielentaidot ja koulutus, voimme auttaa heitä pääsemään yhteyksiin omaa osaamistaan vastaavien yritysten kanssa. Tämä johtaa nopeampaan integraatioon, Insinöörit ilman rajoja -järjestön väliaikainen puheenjohtaja sekä Caroline Bastholm sanoo.

Mutomoprojektet

– Olemme iloisia tästä lahjoituksesta. Rahojen avulla voimme paikalisen kenialaisen valmistajan kanssa sijoittaa muovisia 24 kuutiometrin vesisäiliöitä kylissä koulujen ja kirkkojen läheisyyteen. Siten tyttöjen ja naisten ei tarvitse tehdä pitkiä ja joskus vaarallisia 4–10 kilometrin vedenhakumatkoja. Vesisäiliöt hyödyttävät myös mikrolainatoimintaa, Mutomoprojektet-hankkeen perustaja ja vapaaehtoinen Sten Kvarfordh sanoo.

Kuva: Magnus Wennman