Mistä täydellinen toimitila? Myyntitiimimme tietää

NCC:n kehittämien toimitilakohteiden poikkitieteellistä osaamista edustava myyntitiimi on monessa mukana hankkeen suunnittelusta kohteen valmistumisen jälkeiseen elämään. Haastattelimme tiimiä siitä, mikä asiakastyössä on tärkeää, miltä toimitilat näyttävät tulevaisuudessa ja miten poikkeuksellisen hyvä yhteishenki luodaan.

Tässä he ovat: Otto Ahtola, Uku Jaatinen, Kristofer Kähärä, Suvi Lähdekorpi ja Maria Monikainen.

Koko tiimi heittäytyy ja pistää osaamisensa likoon, konseptoi ja brändää. Myyntitiimi haluaa myös yllättää toimitiloja etsivät asiakkaansa vaikkapa uudenlaisilla digitaalisilla palveluilla, jotka helpottavat rakennuksen loppukäyttäjän arkea ja rakentavat parempaa työpäiväkokemusta.

”Meidän on mietittävä kaikkea asiakkaan kannalta ja osattava yhdistää insinööritaidot kaupalliseen osaamiseen. Pitää myös tietää jotain sellaistakin, mitä asiakas ei välttämättä osaa edes kysyä ja pystyttävä juoksemaan vielä se yksi extramaili”, Uku kuvailee.

”Joustavuus ja asiakkaan tilanteen ymmärtäminen ovat myyntivalttejamme. Emme myy jo kerran luotua konseptia, vaan kuuntelemme aidosti asiakasta. Tästä saamme positiivista palautetta”, Otto lisää.

Onko koronavuosi muuttanut asiakastyötä?

Asiakastyö on tiimityötä, sparrailua sekä asiakastapaamisia, joihin valmistaudutaan erittäin huolellisesti yhteistyössä kiinteistökehittäjien, markkinoinnin ja toimitilavälittäjien kanssa. Koronavuosi on vaikuttanut väistämättä myös myyntitiimin elämään ja tehneet etätapaamisista osan sujuvaa arkea.

”Vaikka ajatus asiakastapaamisista pelkästään verkossa oli alussa huolenaihe, alkuhämmennyksen jälkeen Teams-palaverit osoittautuivat tehokkaiksi ja toimiviksi”, Uku tiivistää.

”Olemme pystyneet luomaan etäkokouksiin läheistä fiilistä ja rentoa tunnelmaa. Kaipaamme toki kasvokkain tapaamisia, mutta olemme onnistuneet myös etänä. Hyvin valmisteltu materiaali ja hyvä asiakaspalvelu näkyvät myös verkon kautta”, Maria lisää.

Muu tiimi komppaa. ”Kaikki on mennyt hyvin – jopa yllättävän hyvin. Nykyään meillä onkin tapana sanoa: Tavataanko Teamsissa?”, Kristofer toteaa.

Miltä toimitilat näyttävät tulevaisuudessa?

Toimitilojen valinnassa tutut tärkeät asiat ovat edelleen arvossaan: hyvä sijainti, hyvät kulkuyhteydet, muuntojoustavuus ja kestävä kehitys. Toimitiloja etsivä yritys haluaa identifioida itsensä tiettyyn paikkaan ja löytää brändinsä mukaiset tilat.

Tiimissä arvellaan, että muuttofrekvenssi saattaa kasvaa. Voi olla, että jatkossa toimitilojen kokoa joudutaan pohtimaan eri kantilta: mikä on liikaa, mikä toisaalta liian vähän? Tarpeen mukaan tiloja sopeutetaan, skaalataan ja trimmataan.

”Ehkä etätyökokemus voi vaikuttaa niinkin, että työtekijöiltä kysytään jatkossa entistä tarkemmin, miten ja missä he haluavat työskennellä ja vaihtoehtoja halutaan tarjota enemmän”, Suvi pohtii.

Toimitilat kutsuvat porukat yhteen

Tiimissä ollaan yhtä mieltä siitä, että koronasta huolimatta tapahtuva toimitilojen tiivistäminen ei tarkoita laadusta tinkimistä. Tilojen halutaan olevan entistäkin viihtyisämpiä sekä mahdollistavan työelämän ja muun elämän yhdistämisen. Parhaimmillaan toimitilat tekevät arjesta helpompaa ja joustavampaa.

”Töitä tehdään paljon ja entistä enemmän etänä eri paikoissa, mutta toimitilat kutsuvat porukat yhteen. Voihan se olla niinkin, että nyt on entistä mukavampaa lähteä viihtymään työpaikalle, joka tarjoaa vaihtoehtoja työntekijöiden erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin”, tiimiläiset tuumivat.

Töitä tehdään tosissaan, vaan ei totisesti

Myyntitiimissä juttu juoksee, nauru on herkässä ja ilmassa leijuu yhteisen tekemisen arvostus.

”Meillä on aina ollut erikoinen atmosfääri: täällä ei tunneta kateutta eikä myyjien välillä ole kilpailua. Jokainen tietää, miksi tätä työtä tehdään ja jokaisella on oma roolinsa. Kun kaikki palaset loksahtelevat kohdilleen, onnistumisia tulee”, Uku sanoo.

Muu tiimi komppaa jälleen: ”Harvassa paikassa on näin hyvä yhteishenki. Täällä jengi todellakin puhaltaa yhteen hiileen. Kaikki kantavat vastuunsa ja osaavat hommansa, ja jos jeesiä tarvitsee, sitä löytyy aina.”

5 vinkkiä toimitilaa etsiville yrityksille? Soita meille, me hoidamme ne loput neljä
myyntitiimi