Hotelleja suunnitellaan Helsinkiin ennätystahtiin

Helsingissä on vireillä monien eri hotelliketjujen suunnitelmia rakentaa ja erityisesti korjata vanhoja kiinteistöjä hotellikäyttöön keskustan alueella.

Tänä vuonna mediassa on ollut juttuja Helsingin kiihtyvästä hotellibuumista ja uusia hotelleja on avautunut useampia.

- Tällä hetkellä on hyvä vire päällä hotellibisneksessä. Uusia suunnitelmia on Helsingin keskustan alueella paljon. NCC on keskusteluissa mukana eri kumppaneiden kanssa ja pinnalla ovat erityisesti vanhojen kiinteistöiden käyttötarkoituksen muutokset. Keskustassa on paljon hyvää rakennuskantaa juuri tällaiseen muutokseen, NCC:n projektipäällikkö Veijo Kekkonen kertoo.

Helsinkiin tarvitaan uusia hotelleja ja asiakkaita riittää erilaisille hotelleille. Yksilöllisiä Boutique-hotelleja löytyy entistä enemmän myös Helsingistä. NCC rakensi esimerkiksi Bulevardille Teboilin entiseen pääkonttoriin Hotel Indigo Helsingin reilu vuosi sitten.

- Indigo on toinen NCC:n kehittämä hotelli Restelille Helsinkiin ja ensimmäinen kansainvälisen Indigo-brändin hotelli Suomeen. Ensimmäinen Restelin ja NCC:n yhteistyö oli Hakaniemen Cumulus, Veijo Kekkonen sanoo.

Ympäristöystävällinen Indigo

Hotel Indigo Helsinki on Suomessa ensimmäinen hotelli, joka on saanut kultatason LEED-ympäristösertifikaatin. LEED on ympäristöystävällisen rakentamisen kansainvälisesti tunnettu ja hyväksytty luokitusjärjestelmä korkean tason vihreille rakennuksille. Tämä on myös Indigo-ketjun ensimmäinen LEED-sertifioitu hotelli koko Euroopassa. Kiinteistön omistaa Ilmarinen.