NCC:n Helsingin asuntotuotannolle rakentaman kohteen ensimmäinen vaihe valmistui Herttoniemessä

Rakennustyöt Helsingin asuntotuotannon (ATT) tilaamassa ja NCC:n toteuttamassa seitsemän kerrostalon kokonaisuudessa Herttoniemessä aloitettiin 2021 ja kohteen ensimmäinen vaihe valmistui vastikään.

Helsingin asuntotuotanto on vastaanottanut HASO (Helsingin Asumisoikeus Oy) kerrostalon, kolme HEKA (Helsingin kaupungin asunnot Oy) taloa ja näihin kuuluvan pysäköintihallin. Asukkaat ovat vastaavasti saaneet asuntotuotantopalvelusta avaimet uusiin koteihinsa ja päässeet muuttopuuhiin. 

  NCC:llä olemme luonnollisesti ylpeitä lopputuloksesta eli terveellisistä ja turvallisista asuintaloista. Meille on kuitenkin yhtä suuri merkitys rakentamisen aikaisella prosessilla. Monimutkaisuutta tässä kohteessa lisäsi rakennuspaikan sijainti sairaalan ja koulun välittömässä läheisyydessä sekä tontin jyrkkä maasto. Projektitiimimme asiantuntemuksella, ratkaisukeskeisyydellä ja hyvällä yhteistyöllä kaikkien mukana olleiden toimijoiden kanssa tämäkin kokonaisuus vietiin läpi huolimatta maailman ja markkinoiden myllerryksestä, sanoo Tuomas Tonteri, NCC:n asuntorakentamisen yksikön johtaja.  

  On hienoa nähdä ensimmäiset rakennukset valmiina. Koko projektitiimi aina suunnittelijoista urakoitsijaan on tehnyt hyvää työtä ja matkan varrelle osuneet haasteet on selätetty yhdessä tuumin hyvässä yhteishengessä. Urakoitsijan suoritusta haastavalla rinnetontilla ei voi kuin ihailla. Kohde on oiva täydennys helsinkiläisten vuokra- ja asumisoikeustarjontaan ja asukkaat voivat olla tyytyväisiä hyvin toteutettuun kohteeseen, sanoo Merja Rukko, uudistuotannon yksikön päällikkö Helsingin kaupungin asuntotuotannosta.

Talot sijaitsevat kehittyvän Herttoniemen ytimessä Kettutiellä ja tarjoavat Helsingin kaupungin tavoitteiden mukaisesti erilaisia asumismuotoja. Yhteensä taloissa on 47 asumisoikeusasuntoa yhdessä talossa ja 77 vuokra-asuntoa kolmessa talossa.

NCC:n keltatakkeja näkyy naapurustossa jatkossakin

Rakennustyöt samaan sopimukseen kuuluvien ja myöhemmin tänä vuonna valmistuvien Hitas-omistusasuntotalojen osalta jatkuvat. Näihin kolmeen kerrostaloon Siilikujalle tulee 63 Hitas-omistusasuntoa. 

Myös korttelin yhteispihaan kuuluvia piha- ja vihertöitä tehdään koko tontin alueella vielä kevään ja kesän ajan.

Tiesitkö, että voit seurata NCC:n rakennushankkeiden etenemistä ja työmaan kuulumisia työmaan verkkosivuilta? Käy tutustumassa!

Lue lisää: 
NCC rakentaa seitsemän kerrostalon kokonaisuuden Herttoniemeen | NCC

NCC_HATT Herttoniemi
Helsingin asuntotuotanto on vastaanottanut HASO (Helsingin Asumisoikeus Oy) kerrostalon, kolme HEKA (Helsingin kaupungin asunnot Oy) taloa ja näihin kuuluvan pysäköintihallin.