NCC rakentaa seitsemän kerrostalon kokonaisuuden Herttoniemeen

NCC rakentaa Helsingin kaupungille seitsemän kerrostalon ja 187 asunnon kokonaisuuden Herttoniemeen. Sopimusten arvo on yhteensä noin 35 miljoonaa euroa.


Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy

NCC on tehnyt sopimuksen Helsingin asuntotuotantotoimiston (Att) kanssa seitsemän kerrostalon rakentamisesta Herttoniemeen. Kerrostalot tarjoavat Helsingin kaupungin tavoitteiden mukaisesti erilaisia asumismuotoja: kohteeseen tulee 47 asumisoikeusasuntoa yhteen taloon, 77 Hekan vuokra-asuntoa kolmeen taloon sekä 63 Hitas-omistusasuntoa kolmeen taloon.

– Olemme Att:ssa erityisen tyytyväisiä, että tämän kohteen rakentaminen on vihdoin alkamassa monen vuoden valmistelun jälkeen. Vanhan Herttoniemen huippupaikalle päästään rakentamaan kokonaisuutta, jossa on monipuolisesti kaupungin omaa kohtuuhintaista asuntotuotantoa. Vanhan kirjastorakennuksen tontille rakennetaan yhteensä lähes 190 energiatehokasta laadukasta asuntoa Herttoniemen alueen koko ajan paranevien palvelujen sekä Herttoniemen upeiden ulkoilumaastojen äärelle, sanoo uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin asuntotuotannosta.

– Kehittyvään Herttoniemeen on aina ilo rakentaa etenkin näin hienoa kokonaisuutta. Kohde on haastava läheisen sairaalan ja koulun sekä jyrkän maaston vuoksi, mutta onneksi meillä on paljon kokemusta vastaavista hankkeista, sanoo NCC:n asuntorakentamisen yksikön johtaja Tuomas Tonteri.  

Talot rakennetaan Herttoniemen sairaalaa vastapäätä, josta Herttoniemen vanha kirjasto puretaan ensin pois. Kirjaston purku sekä kohteen pihatyöt ja parkkihalli kuuluvat myös urakkaan. Purkutyöt on tarkoitus aloittaa vielä maaliskuussa ja kohteiden arvioidaan valmistuvan kesällä 2023.

Lisätietoja:
Tuomas Tonteri, yksikön johtaja, NCC, puh. 050 326 5008, tuomas.tonteri@ncc.fi 
Merja Rukko, yksikön päällikkö, Helsingin kaupunki, puh. 040 132 6848, merja.rukko@hel.fi 
Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi   

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.