Akaan hyvinvointikeskus starttaa pian toimintansa

Uusi ja odotettu Akaan hyvinvointikeskus on asettunut aurinkoiselle tontille kaupungin keskustaan. Kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut saman katon alle kokoava rakennus on enää viimeistelyä vaille valmis. NCC luovuttaa talon tilaajalle kesäkuussa ja toiminta aloitetaan heti elokuun alusta.

Akaan hyvinvointikeskuksen pihalla on keväisen lämmin ja odottava tunnelma. Aiemmin paikalla oli Matinpuiston hiekkakenttä, jossa pelattiin kesällä pesäpalloa ja talvella luisteltiin.

– Aika aakeeta laakeeta oli ennen kuin me tänne tulimme, NCC:n vastaava työnjohtaja Ilkka Pienimäki hymyilee.

Nyt Ryödintiellä komeilee uusi hyvinvointikeskus, jonka katon alle mahtuvat aiemmin kolmessa paikassa toimineet sosiaali- ja terveyspalvelut. Tilaa eri toiminnoille on yhteensä 5280 neliötä. Myös pelaajat ja luistelijat ovat saaneet uuden kenttänsä, joten Akaassa on kaikki hyvin.

Akaa saa, mitä tarvitsee

Hankkeen valmistelu käynnistyi vuonna 2016 ja rakentaminen 2019.

– Kyseessä on kaupungille iso hanke, jota on suunniteltu pitkään. Kokonaisinvestointina hyvinvointikeskus on noin 15,5 miljoonaa euroa eli mittakaavassamme merkittävä, Akaan kaupungin tekninen johtaja Jaana Koota kertoo.

NCC valittiin kilpailutuksen kautta projektinjohtourakoitsijaksi. Yhteistyö on sujunut Kootan mukaan koko ajan hyvin ja jos jotain hienosäätöä onkin pitkän projektin aikana tarvittu, kaikki on sujunut jouhevasti.

– Akaa saa juuri sitä, mitä tarvitsee ja talo täyttää kaikki kriteerimme. Uudet tilat ovat toimivat, turvalliset, terveelliset, tehokkaat ja toimintavarmat, Koota summaa.

NCC:n vastaava työnjohtaja Ilkka Pienimäki ja Akaan kaupungin tekninen johtaja Jaana Koota
NCC:n työnjohtaja Olga Hakamäki