Jakomäen sydän, Helsinki

Jakomäen keskiosaan rakennetaan Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Tilojen käyttäjät ja asukkaat osallistuivat vuoropuheluun. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Jakomäen sydän – palvelurakennuksen peruskivi on nyt muurattu

Jakomäen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen rakennetaan uutta Jakomäen sydän -palvelurakennusta, johon sijoittuvat jatkossa alueen peruskoulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuisto sekä kansalaistoiminta. Myös Jakomäen keskiosan ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan. Tyhjät rakennukset puretaan vuoden 2018 aikana. Uuden palvelurakennuksen rakentaminen alkaa vuonna 2019 ja sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2020. Käytöstä poistuvat koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalorakennukset puretaan myöhemmin.

Jakmäen sydän -palvelurakennuksen suunnittelua ovat ohjanneet uudet opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmat, nuorten toimintasuunnitelma sekä tilojen yhteiskäyttöisyyden tarve eri toimijoiden kesken. Tiloja tulevat käyttämään Jakomäen peruskoulu, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varataan myös kansalaistoiminnalle.

1

Uuden palvelurakennuksen peruskivi muurattiin juhlallisin menoin perjantaina 18.5. Juhlaa oli kertynyt seuraamaan runsain mitoin tulevan koulurakennuksen oppilaita. Vieraat pääsivät ihastelemaan työmaata aivan lähietäisyydeltä. Runkotyöt ovat jo edenneet niin, että tarkkasilmäisimmät pystyuvät ehkä jo hahmottamaan sen, miten rakennus tulee alueelle asettumaan.

2

Tilaisuudessa kuultiin juhlapuheita, joista yhdestä vastasi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. Hän oli myös ensimmäisten joukossa mukana muuraamassa peruskiveä. Eri allianssiosapuolten edustajat kävivät myös täyttämässä peruskiveen muurattavan aikakapselin. Peruskiveen muurattiin perinteiden mukaan kolikoita ja oppilaiden tervehdyksiä tulevaisuuteen.

Kiertotiet käytössä uuden rakennuksen valmistumiseen saakka

 

kartta

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen työmaa on tuonut muutoksia alueen kevyen liikenteen väyliin ja jalankulkureitteihin. Huokopolku on poikki yläkoulun ja uimahallin kohdalta arviolta uuden rakennuksen valmistumiseen saakka. Lyhin korvaava reitti yläkoululta ja uimahallilta alakoululle kulkee työmaan eteläpuolelta Jakomäenpolkua pitkin. Myös pururata supistuu ja kuplahallin viereinen hiekkakenttä on käytössä normaalia pienempänä. Liikuntapuiston kenttien väliin tehdään tie Huokotieltä työmaan liikenteelle. Työmaatie on turvallisuuden vuoksi suojattu aidalla koko matkalta, jotta raskaalle liikenteelle taataan turvallinen ajoreitti.

Työmaan tiedotteiden tilaus

Tällä lomakkeella voit tilata työmaamme tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Palaute

Anna palautetta työmaalle