Jakomäen sydän, Helsinki

Jakomäen keskiosaan rakennetaan Helsingin kaupungin uusi palvelurakennus. Työtä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja NCC toteuttavat hanketta yhteistyössä. Tilojen käyttäjät ja asukkaat osallistuivat vuoropuheluun. Palvelurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön loppuvuodesta 2020.

Jakomäen sydän – palvelurakennuksen rakennustyöt etenevät

Jakomäen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen rakennetaan uutta Jakomäen sydän -palvelurakennusta, johon sijoittuvat jatkossa alueen peruskoulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuisto sekä kansalaistoiminta. Myös Jakomäen keskiosan ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan. Tyhjät rakennukset puretaan vuoden 2018 aikana. Uuden palvelurakennuksen rakentaminen alkaa vuonna 2019 ja sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2020. Käytöstä poistuvat koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalorakennukset puretaan myöhemmin.

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen suunnittelua ovat ohjanneet uudet opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmat, nuorten toimintasuunnitelma sekä tilojen yhteiskäyttöisyyden tarve eri toimijoiden kesken. Tiloja tulevat käyttämään Jakomäen peruskoulu, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varataan myös kansalaistoiminnalle.

Harjannostajaisia vietettiin joulukuun alussa

Uuden palvelurakennuksen harjannostajaisia vietettiin juhlallisin menoin keskiviikkona 4.12.2019. 

IMG_5717 (2)

Harjannostajaiset ovat perinteisesti rakentajien juhla, mutta uusia tiloja juhlimaan olivat luonnollisesti kerääntyneet kaikki allianssin ja hankkeen osapuolet, joilta kuultiin tilaisuudessa myös useita juhlapuheita. 

IMG_2239 (2)

Muun muassa Risto Rautava Helsingin kaupungilta toi juhlaan tervehdyksen Pormestari Vapaavuorelta. Jakomäen sydämellä on suuri merkitys alueen kehityksessä ja ihmisten elämässä, mikä tekee rakentajien työstä hankkeen parissa entistä merkityksellisempää. 

Työmaalla lämmönjakokeskuksessa saatiin valmiiksi viimeisetkin kytkennät ja rakennus lämpiää nyt kaukolämmöllä

A,B ja C-lohkojen vesikatolla samanaikaisesti käynnissä ollut villa/huopakaton teko on nyt pääosin valmistunut ja vesikaton sääsuojaa ollaan näiden lohkojen osalta purettu. Sääsuoja on nyt asennettu D-lohkolle ja sen myötä vesikattotyöt, ulkoseinien lämmöneristystyöt ja julkisivumuuraukset on päästy aloittamaan.

20191203_131858

A-lohkolla uurastaa sähköurakoitsija molemmissa kerroksissa. B-lohkolla jatketaan loppuja pintabetonilattiatöitä ja Gyproc-väliseinämiehet ovat edenneet toiseen kerrokseen. Kolmannessa kerroksessa on myös aloitettu lasiseinien asennus. C-lohkolla tehdään vedeneristys- ja laatoitustöitä. Rakennuksen ulkopuolella työt jatkuvat vielä länsipihan ympärystäyttöjen tekemisellä sekä pohjois- ja itäpuolella ympärystäytöillä ja vaakaeristystöillä. 

Kiertotiet käytössä uuden rakennuksen valmistumiseen saakka

 

kartta

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen työmaa on tuonut muutoksia alueen kevyen liikenteen väyliin ja jalankulkureitteihin. Huokopolku on poikki yläkoulun ja uimahallin kohdalta arviolta uuden rakennuksen valmistumiseen saakka. Lyhin korvaava reitti yläkoululta ja uimahallilta alakoululle kulkee työmaan eteläpuolelta Jakomäenpolkua pitkin. Myös pururata supistuu ja kuplahallin viereinen hiekkakenttä on käytössä normaalia pienempänä. Liikuntapuiston kenttien väliin tehdään tie Huokotieltä työmaan liikenteelle. Työmaatie on turvallisuuden vuoksi suojattu aidalla koko matkalta, jotta raskaalle liikenteelle taataan turvallinen ajoreitti.

Työmaan tiedotteiden tilaus

Tällä lomakkeella voit tilata työmaamme tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Palaute

Anna palautetta työmaalle