”Halusimme toimitiloiltamme vähän enemmän”

Remax Masters etsi toimitilaa trendikkäältä ja hyvät kasvunäkymät omaavalta alueelta. ”Halusimme toimistolta vähän enemmän kuin pelkästään työpaikan. Fredriksberg on juuri sellainen”, Marcus Haas ja Laura Venesjärvi sanovat.

Kaikki alkoi siitä, kun Sveitsin keskuspankissa työskentelevä suomalaissveitsiläinen Marcus Haas ryhtyi haaveilemaan yrittäjyydestä Suomessa. Koska kiinteistövälitys oli toimialana kiinnostanut pitkään ja moni muukin asia loksahti kohdilleen, Marcuksesta tuli Remax-ketjuun kuuluvan Remax Mastersin yrittäjä-toimitusjohtaja.

Remaxin kiinteistönvälitysketjussa kuutisen vuotta jo työskennellyt Laura Venesjärvi otti kopin vastaan ja lähti etsimään uudelle yrittäjälle toiveiden mukaista toimitilaa. Fredriksberg vastasi kaikkiin toiveisiin niin sijainnin kuin miljöön puolesta.

”Parasta on kokonaisuus ja se fiilis, mikä Fredriksbergissä huokuu. Aamulla kahvin tuoksu leijuu ilmassa viereiseltä kahvitehtaalta, ala-aulassa soi musiikki ja talon tunnelma on trendikäs ja kansainvälinen. Fredriksberg on jotain ihan uutta”, Marcus ja Laura sanovat.

Tilaa, tyyliä ja tunnelmaa

Kun paikka oli valittu, Laura kääri hihat ja ryhtyi suunnittelemaan toimitiloja, jotka istuisivat talon tyyliin ja tunnelmaan. Remax Mastersin toisen kerroksen 315-neliöinen tila oli alkuun kuin tyhjä taulu, jota pääsi maalaamaan. ”Pystyssä oli vain pari väliseinää”, Laura nauraa.

Siitä se sitten lähti. Pohjaratkaisu tarjosi lukemattomia mahdollisuuksia. Laura toteutti nopealla aikataululla lämminhenkisen ja loft-tyylisen kokonaisuuden. Tilat avautuvat kutsuvaan kahvilatilaan, josta kuljetaan avaraan työtilaan, kodikkaaseen olohuoneeseen, neuvottelutiloihin ja hiljaisiin työhuoneisiin.

Ikkunat ovat isot ja väliseinät lasia. Valoisuuden vastapainona on tunnelmaa tuovia tummia sävyjä ja pehmeitä materiaaleja. Tiloista löytyy myös Neurosonicin divaanilla varustettu hyvinvointipiste, jossa voi käydä rentoutumassa, palautumassa ja virkistäytymässä.

Ei ole vastaavaa nähty

Remax Masters muutti uusiin tiloihin kesäkuussa 2019. Fredriksbergissä työskentelee nyt Marcuksen ja Lauran lisäksi seitsemän kiinteistövälittäjää, mutta kasvuvaraa riittää. Tavoitteena on, että kesään 2020 mennessä remaxmasterslaisia olisi reilut parikymmentä.

”Toimitiloilla on todella suuri merkitys niin työntekijöiden, asiakkaiden kuin brändin kannalta. Yrittäjänä haluan tarjota välittäjillemme parhaat mahdolliset työpuitteet ja työvälineet. Kun töihin on mukava tulla ja täällä viihdytään, se näkyy suoraan työpanoksessa sekä asiakkaittemme kokemassa palvelun laadussa”, Marcus korostaa.

”Tänne on ilo tulla. Olemme saaneet paljon huomiota ja hyvää palautetta. Useimmiten kommentoidaan, ettei vastaavaa ole ennen nähty”, Remax Mastersin palvelu- ja hallintovastaavana työskentelevä Laura lisää.

Laura on tyytyväinen hyvin toimivaan yhteistyöhön NCC:n kanssa. Kaikki toiveet on ollut mahdollista toteuttaa, kysymyksiin on vastattu nopeasti ja yhteyshenkilö on aina tavoitettavissa. Marcuksen näkökulmasta neuvottelut Sveitsistä käsin hoituivat sujuvasti.

”Parasta täällä on kaikki. Tilat vastaavat tavoitteisiin yli odotusten ja erottuvat edukseen. Brändin kannalta tilat edustavat juuri sitä, mitä teemme sloganimme mukaan eli aina vähän enemmän. Fredriksberg on enemmän kuin työpaikka”, Marcus summaa.