Uudet tilat ovat uuden alku

Jääkiekon SM-liiga Oy muutti Fredriksbergiin ensimmäisten joukossa. ”Uudet toimitilat vastaavat toimintamme ammattimaisuutta, joustavuutta, luovuutta ja ketteryyttä”, toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo.

Lähellä Fredriksbergiä jo aiemminkin toiminut Jääkiekon SM-Liiga Oy vaihtoi muuton myötä ”jo jokseenkin koppiutuneen” toimintakulttuurin avoimuuteen. Erilaisia tilavaihtoehtoja oli tarjolla kymmenkunta, joiden joukosta Fredriksberg valikoitui ykköseksi.

”Tulimme mukaan hankkeeseen rakennusvaiheessa, joten pääsimme räätälöimään tilat NCC:n avulla juuri toivomustemme mukaisiksi. Olemme erittäin tyytyväisiä. Fredriksbergiin on aidosti kiva tulla töihin ja tänne on ilo kutsua myös vieraita”, Kallioniemi toteaa.

Kanadan maljan kyljessä

Noin 250 neliön tiloissa on kaikki tarvittava tehokkaassa paketissa. Tilat koostuvat valoisista lasiseinäisistä huoneista, avoimista yhteistiloista ja esimerkiksi juuri sellaisesta neuvottelutilasta, jota yrityksessä tarvitaan. Kunniapaikalla komeilee Kanada-malja, joka on ikuistunut lukemattomiin kylässä käyneiden vierailijoiden kännyköihin selfien muodossa.

”Tilat tukevat tiivistä tiimityötämme ja nopeasti muuttuvaa toimintakenttäämme. Konepajankujalle on helppo tulla ja täältä on helppo liikkua joka suuntaan. Talon tarjoamat aula- ja ravintolapalvelut ovat erinomaiset”, Kallioniemi kiittää.

Elokuussa 2018 toteutunut muutto oli perusteellinen prosessi, sillä entisiin tiloihin oli kertynyt paljon historiaa ja tavaraa. ”Olihan se iso harjoitus, johon suhtauduimme tarvittavalla hartaudella. Muutto merkitsi meille kaikille myös tietynlaista uutta starttia.”

Kohti kestävämpää kiekkoa

SM-liigassa pelataan yli 500 ottelua vuodessa ja lajia seuraa yli kolme miljoonaa suomalaista. Kymmenen henkilön tiimin tulee vastata luovasti ja joustavasti erilaisiin tilanteisiin – ja aina suurella ammattitaidolla. Tätä kaikkea myös uudet toimitilat tukevat.

Ammattitaidolla ja asian edellyttämällä vakavuudella yrityksessä suhtaudutaan niin ikään kestävään kehitykseen. ”Kotimaisen jääkiekon pääsarjana meillä on mahdollisuus ja vastuu toimia lajimme tulevaisuuden suunnannäyttäjänä. Ympäristöohjelmamme edustaa eurooppalaisellakin tasolla urheilumaailman edelläkävijyyttä”, Kallioniemi sanoo.

Kaupunginosan historialliseen miljööseen suunniteltu trendikäs ja ekologinen Fredriksbergin toimistorakennus yksinkertaisesti istuu yrityksen toimintakulttuuriin ja mentaliteettiin. ”Täällä on hyvä toimia ja helppo viihtyä.”