Globaalin yrityksen mittainen pääkonttori

Kun Evac Group kaipasi pääkonttorille yrityksen imagoon sopivaa uutta toimitilaa, laajan etsinnän ja johtoryhmän äänestyksen perusteella valituksi tuli Fredriksberg. Tämän päivän trendikkäin työpaikka löytyy nyt Helsingin Vallilan Konepajan alueelta.

Jo osoite kertoo puolestaan, sillä Konepajankuja 1 asettuu kaupunkihistoriallisesti merkittävään kortteliin. Tarkasti kaupunginosan tyyliin suunniteltu uusi ja ekologinen Fredriksbergin toimistorakennus yhdistää luovasti uutta ja vanhaa.    

”Perinteisen konepaja-alueen vanhat tiilirakennukset ja teollinen ympäristö istuvat modernilla tavalla myös meidän yrityksemme historiaamme ja taustaamme”, Senior Vice President Marjukka Lemmetti sanoo.

Uusia toimitiloja etsimässä

Yli 70 maassa ja neljässä maanosassa toimiva Evac on maailman johtava meri-, offshore- ja rakennusalan integroitujen veden- ja jätteenkäsittelyjärjestelmien sekä korroosionestojärjestelmien toimittaja. Evacin cleantech-ratkaisut pienentävät merkittävästi alan toimijoiden ympäristöjalanjälkiä, joten toimitilojen ekologisuudella on suuri merkitys.

”Evac Group ja Evac Suomi toimivat aiemmin samoissa tiloissa Espoon Mankkaalla. Kun tilat alkoivat tulla ahtaiksi ja pääkonttorille haluttiin näkyvämpää roolia, lähdimme etsimään uusia toimitiloja, jotka tukisivat paremmin pääkonttorimme imagoa”, Lemmetti sanoo.

Lemmetti vastasi projektipäällikkönä uusien toimitilojen kartoituksesta – laajalla pensselillä. Loppusuoralle pääsi viisi potentiaalista vaihtoehtoa, jotka Lemmetti esitteli johtoryhmälle ja joista äänestettiin. Äänestystulos teki valinnasta lopulta helpon.

Uutta fiilistä tekemiseen

Tärkeimpiä valintakriteereitä löytyi imagonäkökulman ja ekologisuuden ohella kolme: sijainti, ainutlaatuinen konsepti ja kokonaisuuden yleisilme.

”Fredriksberg edustaa tätä päivää coworking-tiloineen, ravintoloineen ja palveluineen. Vaikka päivittäinen työn tekeminen on suhteellisen samanlaista kuin vanhoissa tiloissa, uudet tilat ja yhteisöllisyys luovat uutta fiilistä tekemiseen”, Lemmetti kertoo.

Evac Group muutti uusiin tiloihin maaliskuussa 2019. Tilat räätälöitiin täysin omien toiveiden mukaan siten, että ne vastaavat tämän päivän työn tekemisen tarpeita, kuvastavat brändiä ja muuntuvat tilanteiden mukaan.

Noin 430 neliöön mahtuu avara loungetila, viihtyisä kahvio, kaikkien käytössä olevia työhuoneita, avotilan työpisteitä, neuvottelutiloja ja monikäyttöisiä työtiloja. Tiloissa on varauduttu myös tuleviin kasvunäkymiin.

”Fredistä tuli nopeasti me”

Jos Fredriksbergissa pitäisi valita yksi asia ylitse muiden, se olisi sijainti. ”Meillä käy paljon kansainvälisiä vieraita, joten arvostamme hyviä liikenneyhteyksiä. Koko henkilökunnan kannalta tärkeitä asioita ovat myös erinomaiset lähipalvelut. Täällä on kaikki lähellä”, johdon assistentti Britta Rannu korostaa.

Fredriksbergin alakerran ravintola on suosittu lounaspaikka ja sieltä saa näppärästi tilattua omiin tiloihin vaikka minibuffetin kokouksia varten. Jos omat neuvottelutilat loppuvat, lisää löytyy talosta. Aulapalvelut toimivat modernisti ravintolan yhteydessä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä koko konseptiin ja tietenkin omiin tiloihimme, joista on tullut pelkästään positiivista palautetta niin omalta porukaltamme, vierailtamme kuin asiakkailtamme. Myös yhteistyö NCC:n kanssa on toiminut kaikissa tarpeissa ja tilanteissa, mikä tuntuu hyvältä. Fredistä on tullut nopeasti me”, Rannu hymyilee.