”Rakkautta ensi silmäyksellä”, Fredriksberg, Vallila, Helsinki

Fredriksbergin alue Helsingin Vallilassa on kuin pieni pala Brooklynia. Amer Sports löysi punatiilisestä, entisestä konepajasta uniikin paikan pääkonttorille ja Suomen myyntiyhtiölle.

”Entisten toimitilojen vuokrasopimus Käpylässä oli päättymässä, joten tuli aika miettiä uusia mahdollisuuksia. Kiersimme katsomassa monia vaihtoehtoja, mutta kun tämä tila tuli esiin, se oli rakkautta ensi silmäyksellä”, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Päivi Antola hymyilee.

"Täällä meille avautui ihan uusi ulottuvuus. On suorastaan yllättävää, kuinka paljon toimitilat vaikuttavat. Tilat ovat inspiroivat ja täydellisesti tarpeitamme varten suunnitellut. Ympärillämme on nyt koko Amer Sports -maailma."

Elämää & energiaa

Huhtikuussa 2014 uusiin tiloihin muuttanut yhtiö toimii komeassa punatiilisessä makasiinirakennuksessa, joka sijaitsee VR:n entisellä konepaja-alueella. Vanha teollisuuskortteli tarjoaa vanhoine tiiliseinineen ja tarinoineen sekä trendikkyyttä että urbaanin miljöön.

”Sijainti kaupunkialueella on loistava. Vallilassa on elämää ja energiaa, paljon kivoja lounaspaikkoja ja persoonallisia kivijalkaliikkeitä. Täältä on lyhyt matka kaikkialle. Helsingin keskustaan on alle kolme kilometriä. Kuusi ratikkareittiä ja kymmeniä bussireittejä löytyy kilometrin säteellä. Metroasemalle ja rautatieasemallekin on vain kilometri”, Antola sanoo.

Fredriksbergia rakennetaan historiaa kunnioittaen ja alueen kaupunkikuvaa vaalien. Vanhoja rakennuksia saneerataan uuteen käyttöön, mutta kortteliin tulee myös uusia toimitiloja ja asuntoja. Koko alueen on suunniteltu valmistuvan vuoteen 2020 mennessä.

Tehokkaat neliöt

Amer Sportsin entiset yli 10 000 neliön tilat toimivat monessa kerroksessa ja hajallaan kahdessa siivessä. Uusilta tiloilta toivottiin tilankäytön tiivistämistä, luonnollisia kohtaamispaikkoja, yhteistyön ja yhteisöllisyyden lisäämistä sekä spontaanin tiedonkulun parantamista.

Korkeaa, avointa ja valoisaa tilaa on kahdessa kerroksessa nyt 5000 neliötä. Toimitilojen tarpeet määriteltiin myyntiyhtiön toiminnan kautta.

”Saimme samaan kerrokseen toistensa viereen kaikille avoimen brändimyymälän, johon on sisäänkäynti kadulta sekä kuusi showroomia ja varastot. Toisen kerroksen monitilatoimisto erilaisine työpisteineen tukee työkulttuuriamme. Henkilökunta arvostaa myös viihtyisiä oleskelutiloja sohvaryhmineen, toimivaa lounge-tilaa sekä viimeisen päälle hienoa kuntosalia, jossa on oman brändimme Precorin viimeisimmät laitteet”, Antola kertoo.