Fredriksberg istuu Acoladin toiveisiin

Käännös- ja oppimispalveluihin erikoistunut Acolad löysi uuden kotipesän trendikkäästä Fredriksbergistä. Toimitilat vastaavat yrityksen muuttuviin tarpeisiin ja joustavat niiden mukaan. Yksi tämän päivän toimitilojen tärkeistä tekijöistä on yhteisöllisyyden ylläpitäminen.

Helmikuisen pakkaspäivän aurinko virtaa Fredriksbergin C-rakennuksessa sijaitseviin toimitiloihin. Skandinaavisen vaalea ja sopusointuinen sisustus korostaa tilojen valoisuutta ja avaruutta. Lasiseinin varustetut ja verhoin pehmennetyt tilat kertovat avoimuudesta työrauhaa tarjoten.

Joulukuussa 2020 tapahtunut muutto osui koronakauteen, mutta tilat istuvat jo ennen koronaa etunojassa suunniteltuun kokonaisuuteen: vähemmän neliöitä, enemmän toiminnallisuutta, runsaasti viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Vallila on sijaintina osoittautunut nappivalinnaksi.

Sopivaa, modernia ja joustavaa toimitilaa

Acolad tunnettiin aiemmin nimellä AAC Global. Kansainvälinen noin 2000 henkilön voimin toimiva yritys vaikuttaa Suomessa Helsingin lisäksi Turussa, Tampereella, Kouvolassa, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa. Helsingissä acoladlaisia on noin 80.

”Helsingin toimipisteemme oli aiemmin Ruoholahdessa, mutta kaipasimme tiloiltaan sopivampaa, modernimpaa ja joustavampaa vaihtoehtoa. Muutimme lopulta isommasta pienempään, mutta toimintaamme ja nykyaikaan sopivampaan kohteeseen”, toimitusjohtaja Danilo Monaco ja asiakaskokemusjohtaja Leena Peltomaa kertovat.

”Meidän toimialallamme etätyön tekeminen on ollut aina tyypillistä, joten se ei tullut koronan kautta yllätyksenä. Uusien toimitilojen hakukin käynnistyi jo ennen korona-aikaa, mutta sen myötä prosessi osui otolliseen hetkeen.”