Valamme uskoa tulevaisuuteen

Me NCC:llä haluamme antaa toivoa sitä eniten tarvitseville lahjoittamalla yhteensä miljoona kruunua hyväntekeväisyyteen sen sijaan, että muistaisimme asiakkaita ja henkilöstöä joulukortein ja -lahjoin.

Millaisia lahjoja annamme tänä jouluna? Olemme valinneet vuotuisen lahjoituksemme saajiksi kolme järjestöä, jotka tekevät työtä terveyden, turvallisuuden ja taitojen edistämisen eteen köyhyydessä elävien ihmisten ja pakolaisten keskuudessa. Nämä eri puolilla maailmaa toimivat järjestöt tukevat sellaista osaamisen jakamista ja toimintaa, jonka avulla voidaan parantaa monien ihmisten elinolosuhteita.

NCC:läiset ja asiakkaat voivat vaikuttaa joululahjoituksen jakamiseen äänestämällä joulukuun ensimmäisten viikkojen aikana järjestöä, joka heidän mielestään tekee arvokkainta työtä. Järjestö, jota haluamme yrityksenä tukea eniten, saa 500 000 kruunun lahjoituksen. Loput kaksi saavat kukin 250 000 kruunua.

Lue lisää vuonna 2017 ehdolla olevista järjestöistä

UNICEFin työ Itä-Timorissa

Terveydenhuollon tila Itä-Timorissa on heikko ja monilla vastaanotoilla olosuhteet ovat todella huonot. NCC:n lahjoituksella tuetaan UNICEFin työtä, jonka tavoitteena on parantaa 30 vastaanoton varustusta ympäri maata ja tarjota ihmisille parempaa perusterveydenhuoltoa.

Plan Internationalin työ Guatemalassa

Monilla tytöillä Guatemalassa on rajalliset mahdollisuudet käydä koulua. NCC:n lahjoituksella tuetaan vuoden ajan Plan Internationalin Guatemalassa tekemää työtä, jossa parannetaan mahdollisuuksia koulunkäyntiin 32 peruskoulussa esimerkiksi koulumaksujen, materiaalien, koulukyytien ja koulupukujen muodossa.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön työ Libanonissa

Libanoniin on tullut yli 1,5 miljoonaa pakolaista Syyriasta viimeisen vuoden aikana. NCC:n lahjoituksella tuetaan Lääkärit ilman rajoja -järjestön pakolaisille tarjoamaa sairaanhoitoa ja henkistä tukea sekä äitiys- ja lastenneuvolapalveluita.

Kaikkien kolmen järjestön työ on lähellä sydäntämme. Toivomme, että voimme esimerkillämme innostaa muita tukemaan niiden tai joidenkin muiden järjestöjen toimintaa.

NCC julkistaa jouluviikolla tiedon järjestöstä, joka on äänestetty suurimman lahjoituksen saajaksi. Haluatko nähdä, mihin aiempien vuosien joululahjoitukset on käytetty? Tutustu viime vuoden joululahjoituksen saajien blogikirjoituksiin, joissa he kuvailevat lahjoituksen merkitystä omin sanoin.

Kestävän kehityksen johtaja Christina Lindbäck kertoo ajatuksistaan NCC:n joululahjoituksesta ja muista yhteistyöprojekteista, joiden ansiosta joulu tekee meidät NCC:llä hieman tavallista iloisemmiksi. Meillä on mahdollisuus tehdä jotakin niiden ihmisten hyväksi, jotka ovat hankalassa tilanteessa. Tässä videossa kerrotaan kynttilöiden sytyttämisestä ja toivon antamisesta. Haluamme kannustaa muitakin ojentamaan kätensä apua tarvitseville.