NCC Data Center -datakeskuskonsepti

Olemme valmiit toimittamaan minkä tahansa mittakaavan rakennusprojekteja nopeasti kasvavilla datakeskusmarkkinoilla. Rakensimme esimerkiksi yhden Euroopan suurimmista Facebook-palvelinkeskuksista Luulajaan.

NCC Data Center -konsepti sisältää datakeskuksille sopivat tontit erinomaisella sijainnilla, valmiiksi suunnitellun rakennusprosessin sekä sen organisoinnin avaimet käteen -toteutuksena. Konseptin etuja ovat nopea aloitus ja luotettava aikataulu.

Meillä on monipuolista kokemusta vaativista datakeskushankkeista Suomesta ja muista Pohjoismaista. NCC on kaikin puolin kokenut kehittäjä, luotettava kumppani ja suuri rakentaja, jolla on valmiuksia vaativiinkin rakennusprosesseihin.

Nopea alku pääkaupunkiseudulla ja Kymenlaaksossa

Muutama tontti pääkaupunkiseudulla ja Kymenlaaksossa on jo esitutkittu ja neuvoteltu datakeskuksen rakentamista varten. Jos erinomainen sijainti lentokentän, junayhteyksien ja moottoritien sekä tietysti sähkö- ja kuitulinjan välittömässä läheisyydessä kiinnostaa, rakennusprosessi saa nopean alun. Valitut tontit ovat kansainvälisestikin katsottuna rauhalliset, kustannustehokkaat ja samalla mahdollisimman toimivat ja turvalliset paikat datakeskuksille.

Finland is a cool country

Datakeskusten rakentaminen Suomeen todella kannattaa. Ilmasto on tässä asiassa suuri etu, kun viileät säät vähentävät jäähdytyksen tarvetta. Mahdollisuus myydä datakeskuksen hukkalämpö energiayhtiölle auttaa kustannusten optimisoinnissa ja säästämisessä.

Meillä on yksi Euroopan alimmista sähköhinnoista ja loistavat, luotettavat sähköyhteydet, jotka kattavat koko maan. Merikaapeli Saksan Rostockista Suomeen takaa luotettavat kuituyhteydet ja erityisesti nopean datasiirron meren yli.

Suomessa on muutoinkin vakaa ja luotettava yhteiskunnallinen tilanne, ja luonnonkatastrofien mahdollisuus on maailman pientä luokkaa. Osaavaa työvoimaa on tarjolla ja ilmapiiri on kaikin puolin erittäin teknologiamyönteinen.

NCC on edelläkävijä

Meille teknologia ja kehitys on jatkuvasti uusiutuva toiminta-alue, jossa haluamme olla alamme ykkösiä. Yhtenä Pohjoismaiden suurimmista rakennusyrityksistä meillä on mahdollisuuksia olla osaamisen kärjessä. Datakeskusten rakentamisen konsepti on meille katse tulevaisuuteen ja maantieteellisen sijaintimme hyödyntämistä globaaliin käyttöön.

Asiakkaille tarjoamme aina alan parhaita kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Rakentamisen prosessissa hyödynnetään digitaalisia työkaluja, kuten esimerkiksi VDC:tä (Virtual Design & Construction).

Miksi valita NCC?

  • Avaimet käteen -projekti, NCC hoitaa koko prosessin
  • Sähkö, kuituverkot, maakaasu ja kaukolämpö
  • PUE < 1,15
  • Kapasiteetti alussa 20 MW ja lähes rajattomat mahdollisuudet
  • Rakennusluvan saaminen alle kahdessa kuukaudessa
  • Paikallisten viranomaisten kannatus ja kannustus
  • Kestävän kehityksen ratkaisut, BREEAM/LEED-sertifiointi
  • VDC - Virtual Design Construction
  • Laaja kokemus vastaavista vaativista hankkeista