Viikkotiedote 26/2022

Saimaanportin yhtenäiskoulun peruskiven muuraus

Viikolla 26 muurattiin Saimaanportin yhtenäiskoulun peruskivi aurinkoisessa ja helteisessä säässä. 

Sivistysjohtaja Virpi Siekkinen avasi tilaisuuden, jonka jälkeen seurasi Urheilupuiston koulun musiikkiluokkien vaskiyhtyeen juhlava soittoesitys. 

Tilaisuudessa kuultiin juhlapuhe yläkoulun oppilailta Olivia Salmiselta sekä Lasse Saarelmalta. Puheita pitivät myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Oskari Valtola, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Petri Tikkanen, rehtorit Susanna Savander ja Hanna-Kaisa Pylkkänen, Moision koulun neuvottelukunnan puheenjohtaja Pirkka Ohlis, NCC Suomi Oy:n Keski-Suomen yksikön aluejohtaja Tommi Tiihonen ja Mikkelin kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä. Puheista huomasi, että koulua on odotettu jo pitkään ja hanketta kohtaan on suuria odotuksia. 

Puheiden jälkeen päästiin itse asiaan, eli peruskiven muuraukseen. Peruskiven sisälle muurattiin aikakapseli, jonka sisällä on mm. muuraustilaisuuden kutsu sekä tapahtuman ohjelma, perustiedot hankkeesta ja hankkeen piirustuksia, kuvia ja tarinoita yhdistyvistä kouluista, oppilaiden tervehdyksiä ja piirustuksia, oppilaiden kirjoittamia tarinoita nuorten elämästä 2020-luvulla, meemejä, yhdistyvien koulujen historiaan liittyneitä esineitä, muurauspäivän Länsi-Savo-sanomalehti, Suomessa tällä hetkellä käytössä olevat metallirahat, koronamaski ja koronatesti. 

Tommi ja jouni test pieni

Kuvassa NCC Suomi Oy:n aluejohtaja Tommi Tiihonen (vas.) ja Mikkelin kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä (oik.)

 

reksit pieni wa

Kuvassa yläkoulun rehtori Susanna Savander (vas.) ja alakoulun rehtori Hanna-Kaisa Pylkkänen (oik.).

 

aikakapselin tavaratPIENI

Kuvassa aikakapselin esineitä. 

Aikakapseli sijoitetaan koulun perustuksiin ja sen paikka merkitään piirustuksiin. Joskus kaukana tulevaisuudessa, kun rakennus tulee elinkaarensa päähän, Mikkelin asukkaat pääsevät ihmettelemään kapselin sisältöä, koulun historiaa ja 2020-luvun elämää. 

P.S. huomasithan, että voit seurata työmaan etenemistä livenä raksakamerasta työmaan nettisivuilta:

https://www.ncc.fi/projektit/saimaanportin-yhtenaiskoulu-mikkeli/