Viikkotiedote 23/2022

Viikolla 23 Mikkelin eteläisen aluekoulun työmaalla vieraili VDC-tiimin tukiryhmä pääkonttorilta Helsingistä.  VDC eli Virtual design and construction on NCC:n toimintatapa tietomallinnusta hyödyntävissä projekteissa. Vierailun aiheena oli tietomallien luovutus tuotantoon, eli tietomalliperusteisen tuotannon aloituspalaveri. Osana aloituspalaveria työmaahenkilöstöä opastettiin hankkeelle käyttöön tulevien tietomalleja hyödyntävien laitteiden ja ohjelmistojen operoinnissa.

Työmaalle saadulla Trimblen SiteVision -laitteella pystytään tarkastelemaan visuaalisesti tietomallin rakennusosia niiden todellisissa sijainneissa. Lisätyn todellisuuden avulla pystytään varmistamaan toteutuneiden asennusten ja suunnitelmien yhteneväisyys, sekä havainnollistamaan seuraavien asennusten asemia ja liitoksia edellisiin.

sir PIENENNETTY

Salaojien sijainnin tarkistusta Trimblen SiteVision -laitteella

 

Työmaalle otettiin käyttöön myös helppokäyttöinen mobiililaitteilla toimiva Dalux-ohjelma, joka on näppärä sovellus 2D-piirustusten sekä 3D-tietomallin tarkasteluun kentällä. Daluxin etuna on, että se saadaan käyttöön myös aliurakoitsijoille ja työntekijöille mobiililaitteisiin, joka helpottaa työn johtamista ja kommunikointia työmaalla.

WhatsApp Image 2022-06-10 at 14

Rakennemallin ja pohjapiirustuksen tarkastelu mobiililaitteella.

 

Mikkelin Eteläisen aluekoulu on NCC:llä korkeimmaksi määritellyn Superior-tason mallinnuksen hanke. Mallinnustasoluokitukset perustuvat mallinnetun suunnittelun laatuun, tietomallien tarkkuuteen sekä tietomallin hyödyntämiseen tuotannossa. Hanke on ensimmäinen Superior-tason hanke NCC:n Sisä-Suomen alueella.