Työmaan toimintaa arvioidaan auditoinneilla

Rakentaminen etenee aikataulussa. Julkisivut saavat uutta pintaa, sisätiloissa itselleluovutukset ovat käynnissä A-talossa ja valvojakierroksia tehdään viikoittain. NCC:n sisäinen auditointi pidettiin viikolla 3.

Pihalla ja julkisivuilla tehdään töitä hyvään tahtiin. Julkisivu-urakka etenee aikataulussa, kattoikkunoita viimeistellään ja istutusallas on valettu. Sisäpihaa siistitään ylimääräisestä tavarasta.


- Rakennustelineiden purku jatkuu sisäpihan seinustoilla, mutta uusiakin rakennustelineitä vielä tarvitaan. A-talon päädyssä ei mahdu käyttämään saksinostinta, joten sinne pystytetään telineet julkisivulevyjen asennustyötä varten, aluevastaava kertoo.

Myös sisätöissä ollaan hyvin aikataulussa. Rakennussiivoojat jatkavat pölyttömyys- ja loppusiivouksia, alakattoja suljetaan ja viimeisiä ikkunapenkkejä ja listoja asennetaan. Myös maalarit jatkavat vielä urakkaansa.


- Tasaista tahtia tässä mennään. Kaikkeahan ei kiinteistön sisällä uusita, ja se tuo jokin verran haasteita kokonaisuuden hallintaan. On mukava huomata, kuinka sisämuutostyöt saavat tilojen ilmeen hieman raikkaammaksi aiempaan verrattuna, sisätöiden aluevastaava toteaa.

NCC auditoi työmaidensa toimintaa
Viime viikolla Ratamestarinkadun työmaalla pidettiin sisäinen auditointi. NCC:lle on myönnetty ISO 9001 ja ISO 14001 -laatu- ja ympäristösertifikaatit, jotka osaltaan edellyttävät, että kaikki rakentavat organisaatiot täyttävät sertifioidun toimintamme vaatimukset. Myös asiakkaat edellyttävät, että työmailla toiminta vastaa asetettuja vaatimuksia ja odotuksia.

- Sisäinen projektiauditointi kuuluu normaaliin toimintaamme. Auditoinnissa tarkastellaan toimintaa, myös siihen liittyvine dokumentointeineen ja verrataan niitä sertifioidun toimintajärjestelmämme asettamiin vaatimuksiin. Mielellään löydetään myös onnistumisia, joiden kautta toimintaamme voisi kehittää vaikka laajemminkin, NCC:n laatu ja ympäristöpäällikkö Toni Easton kertoo.

- Ratamestarinkadun työmaalla tämä oli toinen auditointiosio, jossa käsittelimme muun muassa viimeistelyvaiheen asioita. Mielestäni työmaalla on järjestelmällinen ja aktiivisen kehityshenkinen ote toiminnassa. Auditointipäiväkin taisi olla kaikkien mielestä onnistunut, Easton summaa.