Harppuunakortteli, Turku

NCC rakensi kivenheiton päähän Turun linnasta uniikkeja talopareja. Harppuunakortteliin valmistui keväällä 2019 Harppuunan Puosun, keväällä 2020 Harppuunan Majakka sekä alkuvuonna 2021 Harppuunan Ankkurin. Viimeisin talopari on Harppuunan Meripoiju, joka valmistui keväällä 2022.

Harppuunakortteli on uudiskohde, joka tarjoaa asukkailleen persoonallisia koteja eri elämänvaiheisiin. Kortteli sijaitsee lähellä Turun linnaa, ja Turun keskustaan on matkaa vain muutama kilometri. 

NCC rakensi Harppuunakortteliin keväällä 2019 valmistuneen Harppuunan Puosun, keväällä 2020 valmistuneen Harppuunan Majakan sekä alkuvuonna 2021 valmistuneen Harppuunan Ankkurin.Viimeisin talopari on Harppuunan Meripoiju, joka valmistui keväällä 2022. Harppuunakortteliin valmistui erikokoisia asuntoja aina kompakteista yksiöistä tilaviin neliöihin asti. Noin sadan asunnon, kahden talon ja niitä yhdistävän porrashuoneen kokonaisuuksissa on hyödynnetty tilan kaikki neliöt innovatiivisesti ja asunnon luonnonvalon määrä on pyritty maksimoimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jokaisessa asunnossa on poikkeuksellisesti kaksi poistumistiereittiä erillisiin poistumistieportaisiin ja asuntojen turvallisuuteen on suunnittelussa kiinnitetty erityistä huomiota.

Kestävän kehityksen näkökulmia huomioitu

Korttelin energiaomavaraisuus on korkea, sillä energiaa tuotetaan yli 70 maalämpökaivon ja talojen katoille sijoitettavien aurinkosähköpaneelien avulla. Pihakannen lämmöneristeenä ja kevennyksenä on käytetty vaahtolasia. Parkkihallin alapuolinen vaahtolasikerros toimii Suomen suurimpana hulevesien viivytyskenttänä, mikä on ratkaisuna varsin poikkeuksellinen. Pihakannen lumensulatus toteutetaan energiatehokkaasti ilma-vesilämpöpumpuilla.

Erityisen Harppuunakorttelista tekevät myös autoton ja turvallinen sisäpiha, toiminnallisuuteen aktivoiva pihapiiri sekä korttelin keskelle rakennettu Korttelitalo – kaikkien asukkaiden yhteistoimintatila yleistiloineen ja erilaisine saunoineen. Kortteliin suunniteltu palveluverkko on asukkaita palveleva järjestelmä, esimerkiksi saunan ja yhteistilojen varaamiseen ja oman asunnon tietojen tarkasteluun. Asuntojen huoneistojakauma ja tilaratkaisut on suunniteltu siten, että ne soveltuvat kaiken ikäisille ja ovat joustavia elämän muutoksissa.