NCC korjaa Nummen koulutalon Turussa

NCC korjaa Nummen koulutalon Turun kaupungille projektinjohtourakkana. Koulutalossa on kolme osaa, joiden yhteispinta-ala on noin 7000 brm2. Hanke on arvoltaan noin 16 miljoonaa euroa.


Nummen koulutalo peruskorjataan ja kaikki tekniset järjestelmät uusitaan nykyajan vaatimusten mukaisiksi. Tiloista tehdään esteettömät ja sisäpinnat uusitaan. Lisäksi viereisen Katariinan koulun äänentoistojärjestelmä ja lukitus uusitaan sekä lisätään videovalvonta- ja paloilmoitinjärjestelmät.

Nummen koulutalo on museosuojeltu kohde. Se koostuu kolmesta eri aikoina rakennetusta osasta A, B ja C. A-osassa on kolme kerrosta ja se on rakennettu vuonna 1931. B-osa rakennettiin vuonna 1937 ja se sisältää neljä kerrosta. C-osa/liikuntasali on rakennettu vuonna 1990 peruskorjauksen yhteydessä. B-osassa sijaitsevissa keittiötiloissa on tehty perusparannus vuonna 2015, ja nämä tilat eivät siksi ole mukana tämän vaiheen peruskorjauksessa.

– Meillä NCC:llä on vahva osaaminen kouluhankkeissa, Turun seudulla tämä on kolmas tällä hetkellä käynnissä oleva kouluhanke, sanoo NCC:n Länsi-Suomen alueen toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

Rakennusvaiheen aloittamista edelsi kehitysvaihe. Nyt hanke on edennyt toteutusvaiheeseen ja korjausrakentaminen koululla on aloitettu kesäkuussa. Arvioitu valmistuminen on alkukesästä 2025.

Nummen koulutalon peruskorjaushanke on arvoltaan noin 16 miljoonaa euroa ja se kirjataan NCC Building Nordicsin toisen kvartaalin tilauskantaan.

Lisätietoja:
Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, esa.lehmusvuori@ncc.fi, 050 590 8583
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2022 NCC:n liikevaihto oli noin 54 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.