NCC sopimukseen Toijalan uuden alakoulun suunnitteluvaiheesta

Akaan kaupunki ja NCC ovat allekirjoittaneet sopimuksen Toijalan uuden alakoulun rakentamiseen liittyvästä suunnitteluvaiheesta. Tämän vaiheen pituus tämänhetkisten arvioiden mukaan noin puoli vuotta. Seuraavaan vaiheeseen päästään etenemään asemakaavan vahvistumisen jälkeen.

Toijalan alakoulu tulee olemaan noin 300 oppilaan koulu, jossa on opetusta esikoulusta kuudenteen luokkaan asti. Rakennuksesta tulee kolmekerroksinen ja sen bruttoala on noin 4 000 m2. Kun suunnitteluvaihe on saatu päätökseen, koulu tullaan rakentamaan kokonaisvastuu-urakkana (KVR).

Koulu on tarkoitus rakentaa energialuokkaan A. Koulun lämmöntuotanto toteutetaan ensisijaisesti maalämmöllä, suunnittelussa varaudutaan myös aurinkoenergian käyttöön. Koulu toteutetaan Kuivaketju 10-toimintaohjeiden ja Terve talo -kriteeristön mukaisesti, lisäksi rakentamisessa noudatetaan P1-puhtausluokan ja S2 sisäilmaluokan toimintatapoja. Tavoitteena on saada suomalaisessa RTS-luokituksessa neljä tähteä, joka on toiseksi korkein taso viisiportaisessa luokitusjärjestelmässä.

– Uusi alakoulu on tärkeä vetovoimatekijämme ja se tulee olemaan tärkeä osa Akaan kouluverkkoa. On hienoa jatkaa hyvää yhteistyötä NCC kanssa, sanoo Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola.

– Olemme iloisia, että pääsemme jatkamaan yhteistyötä Akaan kaupungin kanssa ja saamme toteuttaa heille jo toisen ympäristövastuullisen koulurakennuksen lyhyen ajan sisään. Kehitysvaiheen aikana on tarkoitus tarkentaa alustavia suunnitelmia ja valmistautua rakennusvaiheeseen, kertoo aluejohtaja Petri Moksén NCC:ltä.

Käynnissä olevan kaavamuutosprosessin kestoa ei voida vielä tarkkaan arvioida, kummatkin osapuolet ovat varautuneet siihen, että prosessiin saattaa mennä jopa vuosi.

Lisätietoja:
Petri Moksén, aluejohtaja, NCC, petri.moksen@ncc.fi, 050 534 7257
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2022 NCC:n liikevaihto oli noin 54 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.