NCC myy Aitio Business Park -toimistokohteen OP Ryhmälle

NCC myy Aitio Business Park -toimistokohteen Helsingissä 45 miljoonalla eurolla OP-ryhmään kuuluvalle pääomarahastolle.

Aitio Business Park sijaitsee Helsingissä Mannerheimintien varrella. Toimistokokonaisuuteen kuuluu kaksi rakennusta, Vivaldi ja Verdi. Vuokrattavana on yhteensä noin 11 000 neliömetriä toimisto- ja ravintolatiloja ja yhteisiä tiloja sekä noin 200 paikan pysäköintihalli.

Aitio Business Park myydään kiinteistöosakeyhtiökauppana, jossa kiinteistöjen arvo on yhteensä 45 miljoonaa euroa. Myyntiajankohtana vuokrausaste kasvoi 87 %:iin. NCC vastaa vapaiden tilojen 24 kk:n vuokratakuusta, mikä tarkoittaa noin 1 miljoonaa euroa omistusoikeuden siirtymisajankohdasta laskettuna. Suurimpiin vuokralaisiin lukeutuvat muun muassa Talokeskus, Fagerhult ja Finnkino.

NCC:n tavoitteena on minimoida ympäristövaikutukset, ja Aitio Business Park on Suomen ensimmäinen toimistorakennus, joka on saavuttanut kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifikaatin Excellent-tason.

Vivaldi-toimistorakennus valmistui vuonna 2013 ja Verdi vuonna 2016. Kiinteistöt siirtyvät ostajalle heti. Kauppa vaikuttaa marginaalisesti NCC Property Development -liiketoiminta-alueen vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen.

Lisätietoja:
Carola Lavén, liiketoiminta-alueen johtaja, NCC Property Development Nordic AB +46 (0) 70 177 16 74
Anna Trane, konsernin mediasuhteiden johtaja, NCC, +46 (0)70 884 74 69

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto ilman Bonavaa oli 5,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.