NCC myy Suomen asfalttiliiketoimintansa Asfalttikalliolle

Tavoitteena on, että asfalttiliiketoiminta siirtyy uuden omistajan hallintaan tämän vuoden loppuun mennessä.

NCC ilmoitti marraskuussa 2020 etsivänsä uuden omistajan asfalttiliiketoiminnalle. Koska NCC:llä ei ole Suomessa infrarakentamista, sitä kautta puuttuu myös mahdollisuus luoda synergiaa eri liiketoimintojen välille. Lisäksi Suomen asfalttiliiketoiminnan kannattavuus on ollut heikkoa usean vuoden ajan.

– Myynti on ollut osa suunnitelmaamme parantaa liiketoiminta-alueen kannattavuutta viime vuodesta lähtien. Asfalttikallio on strategisesti sopivampi omistaja, ja voi tarjota enemmän kehittymismahdollisuuksia niin liiketoiminnalle kuin henkilöstölle, sanoo liiketoiminta-alue NCC Industryn johtaja Ylva Lagesson.

Vuonna 2012 perustettu Asfalttikallio on nopeasti kasvattanut liiketoimintaansa, ja heistä on tullut vahva toimija Suomen markkinassa.

– NCC:n asfalttiliiketoiminnan ostaminen antaa meille erinomaisen mahdollisuuden toteuttaa aiemmin tehtyä strategiaamme kaupassa saatavan kaluston ja ammattitaitoisten ihmisten avulla, sanoo Asfalttikallion toimitusjohtaja Antti Kalliomaa.

Sopimus kattaa liiketoiminnan siirtymisen kalustoineen ja voimassa olevine urakkasopimuksineen Asfalttikallion omistukseen vuoden 2021 loppuun mennessä. NCC:n Suomen asfalttiliiketoiminnassa työskentelee 200 henkilöä ja he siirtyvät kaupan myötä uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöitä. NCC Industryn Suomen kiviainestoiminnot eivät kuulu kauppaan.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta. Kaupan ei odoteta vaativan Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

NCC:llä on kannattava ja kasvava rakennus- ja kiinteistökehitysliiketoiminta Suomessa ja se jatkaa investointeja Suomen markkinoille.

NCC-konsernin englanninkielinen tiedote on julkaistu verkkosivuillamme https://www.ncc.com/media/pressrelease/5f9377275c664b9d/ncc-divests-the-asphalt-business-in-finland-to-asfalttikallio/

Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, puh. 050 316 5887, merja.alastalo@ncc.fi

Antti Kalliomaa, toimitusjohtaja, Asfalttikallio, puh. 0400 416 222, antti.kalliomaa@asfalttikallio.fi

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.